Författarsamtal: Mian Lodalen

Ta chansen att lyssna till författaren Mian Lodalen som besöker oss för ett samtal om sina hyllade böcker om samkönad kärlek under 1900-talet. Välkomna till en intressant timme hos oss på Högdalens bibliotek.

Porträtt av författaren Mian Lodalen. Foto: Elisabeth Ohlson
Mian Lodalen. Foto: Elisabeth Ohlson

Mian Lodalen är författare, krönikor och en av landets mest tongivande röster i gay- och djurrättsfrågor. Som skönlitterär författare debuterade hon 2003 med boken ”Smulklubbens skamlösa systrar”.

För ett år sedan kom ”Lisa och Lilly. En sann kärlekshistoria”, den första delen i hennes trilogi om homosexualitet under 1900-talet. I dag är Mian Lodalen aktuell med andra delen; ”Lesbiska ligan. En sann kriminalhistoria”.

Demokratin i Sverige firar 100 år i år och utifrån böckerna, som båda rönt stor uppmärksamhet, samtalar Mian Lodalen och bibliotekarien Olga Beletski om demokratins framväxt i Sverige. Vi pratar om hur demokratin har varit villkorad för däribland Hbtq-personer, om hur homosexuella behandlats i Sverige och hur viktigt det är att deras berättelser får leva.

Drop in!

Välkommen.

Datum

 • Författarsamtal: Mian Lodalen
  Datum:
  2021-11-17
  Tid:
  18:00 - 19:00

Biblioteket tipsar

 1. Omslagsbild: Lisa och Lilly av

  Lisa och Lilly en sann kärlekshistoria

  Lisa och Lilly smiter hemifrån och möts första gången en varm sommarkväll på en hemlig dans vid Årstaviken. Drygt ett år senare, i september 1911, hittas deras sammanbundna kroppar i Hammarby sjö. Mot en fond av den dynamiska tiden kring förra sekelskiftet, i...

 2. Omslagsbild: Lesbiska ligan av

  Lesbiska ligan en sann kriminalhistoria

  Ett oväntat telefonsamtal. Genom en gemensam bekant har Margit fått telefonnumret och Eva går med på att träffas. Det blir startskottet på en passionshistoria som slutar i rättegång. Inte mindre än fem kvinnor kommer att anklagas för ”otukt som mot naturen...

Datum & tid

 • Författarsamtal: Mian Lodalen
  Datum:
  2021-11-17
  Tid:
  18:00 - 19:00
Senast uppdaterad
2021-11-02

Skriv ut

Till toppen av sidan