Författarkväll med Aleksa Lundberg

Aleksa Lundberg är skådespelare, journalist, regissör, dramatiker och debattör - och nu aktuell med boken "Bögtjejen". Kom och lyssna på Aleksa Lundberg i samtal med sin förläggare Casia Bromberg!

Fotograf: Casia Bromberg

När Aleksa är fyra år gammal blir hon av en brysk hand hänvisad till gruppen med killar på förskolan. Aleksa, som då betraktas som pojke, vill helst vara med tjejerna. Hemma finns en omtänksam mamma som försöker förstå varför Aleksa vill klä sig i prinsessklänning, och en tungsint pappa som oroar sig för att sonen är bög. Men där finns också farmor som ger Aleksa en videokassett med drag-artisten Christer Lindarw på. En kassett som Aleksa kommer att titta på om och om igen.

"Bögtjejen" är en berättelse om hur det känns när ens utseende inte stämmer överens med hur det känns inuti, om ett sökande i ett samhälle fullt av fördomar kring vad det innebär att vara kvinna, man, bög, fjolla eller trans.

Möt Aleksa Lundberg i ett samtal med förläggaren Casia Bromberg.

Fri entré, ingen förbokning.

Anordnas i samarbete med Brombergs Bokförlag.

Datum

 • Författarkväll med Aleksa Lundberg
  Datum:
  2018-09-20
  Tid:
  18:30 - 19:30

Målgrupp:

Kategori:


Biblioteket tipsar

 1. Omslagsbild: Bögtjejen av

  Bögtjejen till alla bögtjejer därute, unga som ...

  När Aleksa är fyra år gammal blir hon hänvisad till gruppen med killar på förskolan. Hon betraktas som pojke men vill helst vara med tjejerna. Farmor ger Aleksa en videokassett med drag-artisten Christer Lindarw som Aleksa kommer att titta på om och om igen....

Datum & tid

 • Författarkväll med Aleksa Lundberg
  Datum:
  2018-09-20
  Tid:
  18:30 - 19:30
Senast uppdaterad
2018-09-01

Skriv ut

Till toppen av sidan