Författarbesök: Sofia Wrangsjö

Sofia Wrangsjö pratar om sin nyutkomna bok ”Att vara människa. Livsfilosofi enligt Viktor e. Frankl”

Porträtt av Sofia Wrangsjö
Foto: Lars Hallström

Vad innebär det att vara människa? Vad gör man om allt känns meningslöst? Och vad är det som får livet att kännas värdefullt och viktigt? Viktor e. Frankl (1905-1997) ägnade en stor del av sitt liv åt frågor om mening. Han var övertygad om att människans behov av mening var lika grundläggande som vårt behov av mat och sömn. Idéerna är väl förankrade både i egna livserfarenheter - han satt flera år i koncentrationsläger - och ett i långt yrkesliv som psykiater och neurolog.

Sofia Wrangsjö ger i sin bok ”Att vara människa” en personlig och lättillgänglig introduktion till Frankl’s tankar och verktyg för att upptäcka mening i livet.

Sofia Wrangsjö arbetar som filosofisk praktiker med fokus på gruppsamtal. Hon har bland annat varit samtalsledare för filosoficaféerna på Fruängens bibliotek i flera år. Nu är hon aktuell med sin bok ”Att vara människa. Livsfilosofi utifrån Viktor e. Frankl” (Blue Publishing). Kom till Fruängens bibliotek den 11 november och hör henne berätta om sin bok.

OBS! Begränsat antal platser. Förbokning krävs! Boka din plats här på webben eller via telefon 08 508 30 580.

Varmt välkommen!

Datum

 • Författarbesök: Sofia Wrangsjö
  Datum:
  2021-11-11
  Tid:
  18:00 - 19:00

Boka plats

Anmälan till detta evenemang är stängd.

Målgrupp:

Kategori:


Biblioteket tipsar

 1. Omslagsbild: Att vara människa av

  Att vara människa livsfilosofi utifrån Viktor ...

  Vad innebär det att vara människa? Vad gör man om allt känns meningslöst? Och vad är det som får livet att kännas värdefullt och viktigt? Viktor E. Frankl var professor i psykiatri och neurologi, som filosof är han mest känd för sina tankar om människans...

Datum & tid

 • Författarbesök: Sofia Wrangsjö
  Datum:
  2021-11-11
  Tid:
  18:00 - 19:00

Boka plats

Anmälan till detta evenemang är stängd.
Senast uppdaterad
2021-10-29

Skriv ut

Till toppen av sidan