Författarbesök: Maria-Pia Boëthius

Författaren & journalisten Maria-Pia Boëthius berättar om sin senaste bok "Vitt och rött".

Författaren i svart tröja framför en ljusgrå vägg.
Foto: Gunilla Welin

Maria-Pia Boëthius är författare, journalist och feministisk debattör. Hon debuterade 1976 med den uppmärksammade debattboken "Skyll dig själv" som handlade om våldtäkt. Hon har därefter publicerat en rad böcker, både skönlitteratur och debattböcker. Hon var medarbetare på Expressen 1968-1978. Boëthius var även en av grundarna till den feministiska gruppen Stödstrumporna.

Boëthius har förutom sitt feministiska engagemang även skrivit mycket om andra världskriget och totalitära ideologier. Nu är hon aktuell med en personligt präglad bok om finska inbördeskriget. I "Vitt och rött : Billies första krig" skildras flera generationer kvinnors liv med utgångspunkt från åren kring det finska inbördeskriget. Boken bygger på efterforskningar, släktingars dagböcker och på mamma Billies återberättelser. Personliga reflektioner blandas med journalistisk skarpsyn när Boëthius visar hur människors liv i generationer framåt påverkats på djupet av det som utspelades under inbördeskriget i vårt grannland 1918.

Möt Maria-Pia Boëthius på Fruängens bibliotek och hör henne berätta mer om sin bok. 

OBS! Begränsat antal platser. Boka gratis biljett för garanterad sittplats.

Hämta din biljett på Fruängens bibliotek, eller förboka på telefon 08-508 30 580 eller fruangen.ssb@stockholm.se

När du kontaktar oss via brev, e-post eller formulär på webbplatsen, behandlar vi de personuppgifter du uppger enligt Dataskyddsförordningen (GDPR) och Offentlighets- och sekretesslagen (OSL) (2009:400).

Datum

 • Författarbesök: Maria-Pia Boëthius
  Datum:
  2018-09-26
  Tid:
  18:15 - 19:30

Målgrupp:

Kategori:


Biblioteket tipsar

 1. Omslagsbild: Vitt och rött av

  Vitt och rött Billies första krig

  I karelska Björkö, numera beläget i Ryssland och omdöpt till Primorsk, föds Brita "Billie" Andersén år 1918. Ryssland har exploderat i revolution och Finland har utropat sin självständighet. Det pågår en upptakt till vad som ska komma att bli ett inbördeskrig...

Datum & tid

 • Författarbesök: Maria-Pia Boëthius
  Datum:
  2018-09-26
  Tid:
  18:15 - 19:30
Senast uppdaterad
2018-09-03

Skriv ut

Till toppen av sidan