Fågelskådning i Svealand – från Stockholms city till Nipfjället

Föreläsning med Magnus Ullman som är en av Sveriges mest kända och erfarna fågelskådare, och grundare till Sveriges Ornitologiska Förenings fågelresebyrå.

Fågelskådaren Magnus Ullman
Foto: Inger Lindelöf

Efter succéerna med böckerna "Här tittar vi på fåglar" och "Götalands bästa fågellokaler" har Magnus Ullman i år utkommit med standardverket "Svealands bästa fågellokaler". Den har, liksom de tidigare fågelböckerna, fått ett mycket positivt mottagande. Fokus i boken är huvudsakligen på de östra delarna av Svealand. Och t.ex. alla stockholmsskådare får verkligen sitt lystmäte med en massa härliga tips och godbitar.

Magnus Ullman är även flitig artikelförfattare i SOF:s båda medlemstidningar Vår fågelvärld och Fågelvännen, som fr.o.m. 2016 slagits ihop till en tidskrift. Samt i olika brittiska fågelmagasin. Författaren och ornitologen Magnus Ullman är också välkänd som en både flitig och skicklig fågelfotograf.

Magnus Ullmans eget fågelintresse startade i barndomens Västerås. Och via Lund – där intresset intensifierades och utvecklades – har det fört honom till bland annat Antarktis, Nordafrika, Ryssland, Mellanöstern och Kina.

Sveriges Ornitologiska Förenings fågelresebyrå (AviFauna), som till dags datum har arrangerat fler än 500 resor till mer än 70 länder, är grundat av just Magnus Ullman. Tillsammans med Erik Hirschfeld och Nils Kjellén.

Kvällens program arrangeras i samarbete med Hirschfeld förlag. Som planerar att ge ut Magnus Ullmans nästa fågelbok, Norrlands bästa fågellokaler, under 2018.

Vill du vara säker på att få en sittplats? Boka i formuläret eller ring vår kundtjänst på telefon 08-508 30 900.

Datum

 • Fågelskådning i Svealand – från Stockholms city till Nipfjället
  Datum:
  2017-11-08
  Tid:
  18:00 - 19:00

Boka plats

Anmälan till detta evenemang är stängd.

Plats

Rotundan Stadsbiblioteket


Biblioteket tipsar

Datum & tid

 • Fågelskådning i Svealand – från Stockholms city till Nipfjället
  Datum:
  2017-11-08
  Tid:
  18:00 - 19:00

Boka plats

Anmälan till detta evenemang är stängd.

Plats

Rotundan Stadsbiblioteket

Senast uppdaterad
2017-09-15

Skriv ut

Till toppen av sidan