En kväll om Thora Dardel

"Flickan som reste ensam" är den första större biografin om Thora Dardel, författare, reporter och fotograf som under tolv år var gift med konstnären Nils Dardel. Möt författaren Ingemar Lindahl, som baserar sin bok på en djupdykning i Thora Dardels efterlämnade dagböcker.

Ingemar Lindahl. Foto: Fabian af Petersens.
Foto: Fabian af Petersens.

När Thora Dardel tjugo år gammal kom till Paris för att studera konst i slutet av 1910-talet hamnade hon i den dåtida konstens epicentrum. Om detta skrev hon senare i sin memoarbok "Jag for till Paris". Men Thora Dardel var mer än bara en iakttagare av det kulturella livet i Paris under 1900-talets första hälft. Hon var även en del av det, fast med en skeptisk distans. Ingemar Lindahl har skrivit biografin "Flickan som reste ensam" om Thora Dardel, som förblev en skrivande människa under hela sitt långa liv.

Ingemar Lindahl, född 1946, debuterade som poet 1965 och har sedan skrivit flera diktsamlingar och romaner samt en biografi över Nils Dardel. Han har också varit verksam som diplomat och var fram till 2012 Sveriges ambassadör i Nicosia på Cypern.

I samarbete med Albert Bonniers förlag.

Vill du vara säker på att få en sittplats? Boka i formuläret eller ring vår kundtjänst på telefon 08-508 30 900. Bokade platser släpps 10 minuter innan programstart och det finns även ett antal drop-in-platser.

Datum

 • En kväll om Thora Dardel
  Datum:
  2018-08-15
  Tid:
  18:00 - 19:00

Boka plats

Anmälan till detta evenemang är stängd.

Biblioteket tipsar

 1. Omslagsbild: Flickan som reste ensam av

  Flickan som reste ensam en biografi över Thora ...

  När Thora Dardel tjugo år gammal kom till Paris för att studera konst i slutet av 1910-talet hamnade hon i den dåtida konstens epicentrum. Om detta skrev hon senare i sin memoarbok "Jag for till Paris". Men Thora Dardel var mer än bara en iakttagare av det...

Datum & tid

 • En kväll om Thora Dardel
  Datum:
  2018-08-15
  Tid:
  18:00 - 19:00

Boka plats

Anmälan till detta evenemang är stängd.
Senast uppdaterad
2018-08-07

Skriv ut

Till toppen av sidan