Digital sagostund på Fruängens bibliotek

Välkomna till en digital sagostund där vi läser ett par bilderböcker. Idag är temat lite lagom läskigt. Vad ska man göra när det finns ett farligt monster eller en bråkig björn som skräms? Men oroa er inte, allt slutar så klart på bästa sätt.

Omslagen till böckerna om den underbara familjen Kanin och Prinsessan
Bildkälla: Bonnier Carlsen och Natur och Kultur

Bilderböckerna om familjen Kanin av Jonna Björnstjerna är stora favoriter hos barnen. "Sagan om den underbara familjen Kanin och monstret i skogen" handlar om lillebror Kanin som förirrar sig in i den farliga delen av skogen dit han inte borde gå. Där finns nämligen ett stort monster.

Bilderböckerna om Prinsessan av Per Gustavsson är minst lika stora favoriter. I "Prinsessan och den fasansfulla björnen" har en bråkig björn kommit till skogen. Nu måste alla hjälpas åt för att ställa allt till rätta.

Sagostunden genomförs digitalt på Zoom.

Så här går du tillväga för att delta: 

1.    För att delta i sagostunden behöver du ha tillgång till en dator eller surfplatta med internetuppkoppling.

2.   Du bokar plats här på webbsidan i kolumnen till höger. Det är viktigt att du anger en fungerande mejladress.

3.    Du kommer att få ett mejl med en länk. När sagostunden startar trycker du på länken "Join Zoom meeting". En Zoom-app kommer automatiskt laddas ned på din dator första gången du klickar på Zoom-länken (godkänn app-hämtningen som är gratis), men du kan använda Zoom även via din webbläsare.

Varmt välkommen!

Datum

 • Digital sagostund på Fruängens bibliotek
  Datum:
  2021-05-12
  Tid:
  09:30 - 10:00

Boka plats

Anmälan till detta evenemang är stängd.

Plats

Digitalt via Zoom Fruängens bibliotek


Biblioteket tipsar

 1. Omslagsbild: Stora boken om Prinsessan av

  Stora boken om Prinsessan

  Prinsessan älskar sina klackskor och sina rosa kläder. Hon gillar också sitt svärd, att spela hockey och att rädda prinsar. När den första boken om Prinsessan kom ut slog den ner som en bomb i bilderbokslandskapet så hade aldrig prinsessor skildrats förut! I den här praktboken finns fyra fantastiska äventyr med Prinsessan samlade. Häng med när prinsessan fyller år, undersöker konstiga ljud från källaren, åker på vildmarksläger och så mycket mer!

 2. Omslagsbild: Samlade sagor om den underbara familjen Kanin av

  Samlade sagor om den underbara familjen Kanin

  De tre första böckerna om Lillebror Kanin i en volym. I den första hoppar Lillebror vilse i sagoskogen och hamnar öga mot öga med det fruktansvärda monstret. I den andra är han vilsen och bjuds hem till snälla Fru Käck som visar sitt verkliga jag. I den tredje...

 3. Omslagsbild: Samlade spöksagor av

  Samlade spöksagor

  En härlig antologi för alla små spök- och monsterdiggare! I Samlade spöksagor hittar du en mysig blandning av småruggiga berättelser, lekar och monstergåtor.

Datum & tid

 • Digital sagostund på Fruängens bibliotek
  Datum:
  2021-05-12
  Tid:
  09:30 - 10:00

Boka plats

Anmälan till detta evenemang är stängd.

Plats

Digitalt via Zoom Fruängens bibliotek

Senast uppdaterad
2021-05-05

Skriv ut

Till toppen av sidan