Demokratiworkshop - så påverkar du politiken!

Kom till Hornstulls bibliotek och få tips på hur du effektivt kan påverka politiken med små medel.

Klimatvänlig diet?

Demokratiworkshopen som blev inställd den 8 februari kommer att äga rum den 19 april.

Klimataktivisten Christian Tengblad delar med sig av sina tips och erfarenheter om hur man kan bilda opinion och påverka politiken i hållbar riktning med små ekonomiska medel.

Därefter följer en praktisk workshop där vi diskuterar hur vi kan använda dessa verktyg i praktiken för att bli mer aktiva i de demokratiska processerna. Du får lära dig mer om hur du kan påverka politiken i din kommun, ditt landsting eller i riksdagen.

Workshopen är gratis och öppen för alla, men förbokning krävs. Antalet platser är begränsat. Anmälan till workshop@vegoforum.se .

Välkommen!

 

Arrangör: Hornstulls bibliotek i samarbete med Svensk mat- och miljöinformation, en ideell förening som informerar om matens miljöpåverkan och arbetar för en hållbar livsmedelssektor. Föreningen arbetar för att minska köttkonsumtionen i Sverige eftersom kött och animaliska produkter är mycket resurskrävande.

Denna workshop ingår i SAMTAL HORNSTULL - en programserie som tar upp viktiga samhällsfrågor. Håll utkik efter fler program under valåret 2018.

 

 

Datum

 • Demokratiworkshop - så påverkar du politiken!
  Datum:
  2018-04-19
  Tid:
  17:00 - 19:00

Biblioteket tipsar

 1. Omslagsbild: Miljödieten av

  Miljödieten snyggare, smalare, sundare - och r ...

  Journalisten Daniel Öhman och kocken Maximillian Lundin undersöker vad som händer med miljön och midjemåttet om man minskar på köttet, äter mer grönt, köper ekologiska råvaror, följer årstiderna i valet av grönsaker och använder mindre socker. Med hjälp...

 2. Omslagsbild: Den stora ätstörningen av

  Den stora ätstörningen maten, makten, miljön

  Enligt Gunnar Rundgren, som länge arbetat med ekologisk odling, formas våra matvanor och val av ett allt mer industriellt jordbruk, av livsmedelsindustrin, handelskedjorna och staten. Den mångsidiga produktionen har ersatts av en industriell modell som orsakar stora...

 3. Omslagsbild: Att lyckas med lobbning av

  Att lyckas med lobbning

  Handbok om hur man exv. som ideell förening eller organisation kan arbeta med lobbning för att bättre kunna tillvarata sina intressen o få sin röst hörd hos politikerna. Förf. betonar att lobbning varken behöver vara dyrt eller ses som något fult.

Datum & tid

 • Demokratiworkshop - så påverkar du politiken!
  Datum:
  2018-04-19
  Tid:
  17:00 - 19:00
Senast uppdaterad
2018-02-20

Skriv ut

Till toppen av sidan