Deckarafton med Anna Bågstam, Anna Jansson, Mark Johnson & Alexander Karim!

Spänning, deckare eller thriller? Välkommen att lyssna på ett författarsamtal med bokaktuella Anna Bågstam, Anna Jansson, Mark Johnson & debuterande Alexander Karim, som alla använder spänningsmoment i sina romaner.

Anna Bågstam, Anna Jansson, Mark Johnson och Alexander Karim
Bågstam foto: Kajsa Göransson, Jansson foto: Leif Hansen, Johnson foto: Kajsa Göransson, Karim foto: Magnus Liam Karlsson

Anna Bågstam, uppvuxen i Solna och Danderyd, jobbar som jurist samt skriver deckare på fritiden. ”Ögonvittnet” - första delen i författarens serie om socionomen & civilanställda utredaren Harriet Vesterberg hos Landskronapolisen - utkom 2018. Och har redan översatts till ett tiotal språk. Maj 2019 utkom ”Skuggspelet” där läsarna åter möter civilutredaren Harriet Vesterberg med nya spännande fall i Lerviken, Skåne. Där allt inte är riktigt så pittoreskt som det ser ut!

Anna Jansson, en av Sveriges mest lästa deckarförfattare, introducerar hösten 2019 en ny deckarserie med kriminalinspektör Kristoffer Bark. ”Dotter saknad” är titeln på den första boken i serien, som utspelas i Örebro och Bergslagen.

Första Gotlandsdeckaren, ”Stum sitter guden”, gavs ut år 2000. Och till dags dato har Anna Janssons serie, med kriminalinspektör Maria Wern, getts ut i ett femtontal länder runt om i världen. Böckerna har också gjort stor succé som tv-serie med Eva Röse i huvudrollen.

Mark Johnson har en bakgrund som politisk tjänsteman och arbetar numera som PR-konsult. Debutboken ”Den enkla sanningen” (2017) introducerade den idealistiske Jonatan Stark, som ofrivilligt dras in i gråzonen av svenska statens internationella affärer. Samt hans kumpan reportern Betty Lind, som inte skyr några medel för att avslöja sanningen. Hösten 2019 utkommer ”Det blinda spelet” - i vilken läsarna på nytt möter duon Stark och Lind. Stora affärsintressen står nu på spel. Kanske även rikets säkerhet

Alexander Karim, uppvuxen i Helsingborg, utbildade sig till skådespelare i USA. Flera av filmerna han har varit med i har prisbelönats. Karim har också medverkat i ett flertal tv-serier och teateruppsättningar. Bland annat i den hyllade föreställningen ”Shakespeare in Love” på Stockholms stadsteater. Han är även aktuell som huvudrollsinnehavare i den uppmärksammade thrillerserien ”Advokaten”.

September 2019 debuterar Alexander Karim som författare med boken ”Den extraordinära berättelsen om Jonas Paulssons plötsliga död”. En skruvad spänningsroman där huvudpersonen mördas på första sidan, men får chans att återuppstå och förhindra sin plötsliga död. I höst utkommer även ”Modigast i världen” - Alexander Karims första barnbok.

I samarbete med Norstedts förlag.

Vill du vara säker på att få en sittplats? Boka i formuläret eller ring vår kundtjänst på telefon 08-508 30 900. Bokningen stänger en timme före programstart.

Kom i tid! Bokade platser släpps 15 minuter innan programstart och det finns även ett antal drop-in-platser och ståplatser.

Datum

 • Deckarafton med Anna Bågstam, Anna Jansson, Mark Johnson & Alexander Karim!
  Datum:
  2019-10-08
  Tid:
  18:00 - 19:00

Boka plats

Anmälan till detta evenemang är stängd.

Plats

Rotundan Stadsbiblioteket


Biblioteket tipsar

 1. Omslagsbild: Dotter saknad av

  Dotter saknad

  Dotter saknad är den första delen i deckarserien Bergslagens blå. Det är en berättelse om en förälders värsta mardröm. Det är också en berättelse om vad som kan ske med ett försummat barn när verkligheten blivit outhärdlig, och om vanföreställningar som...

Datum & tid

 • Deckarafton med Anna Bågstam, Anna Jansson, Mark Johnson & Alexander Karim!
  Datum:
  2019-10-08
  Tid:
  18:00 - 19:00

Boka plats

Anmälan till detta evenemang är stängd.

Plats

Rotundan Stadsbiblioteket

Senast uppdaterad
2019-09-16

Skriv ut

Till toppen av sidan