Claudine Monteil om systrarna Beauvoir

Åsa Moberg samtalar med författaren och historikern Claudine Monteil om syskonkärlek och rivalitet mellan två extraordinära och väsensskilda systrar, Simone och Hélène, utifrån Monteils bok "Systrarna Beauvoir".

Ill: Patrik Sundström
Ill: Patrik Sundström

Claudine Monteils tidigare bok "Söndagarna med Simone - en rebellflickas memoarer" (2001) beskriver Simone de Beauvoirs uppväxt och formering. I "De som älskade friheten" (2002) skildrar Monteil Jean-Paul Sartres och Simone de Beauvoirs liv tillsammans. 

Claudine Monteil är författare, kvinnorättsspecialist, historiker och tidigare diplomat. Hon har disputerat på Simone de Beauvoirs liv och verk.

Åsa Moberg är författare, journalist och översättare. 1996 kom hennes bok "Simone och jag", där hon skriver om sitt eget och Simone de Beauvoirs liv.

I samarbete med Atlantis bokförlag.

Samtalet kommer hållas på engelska.This event will be in English.

Vill du vara säker på att få en sittplats? Boka i formuläret eller ring vår kundtjänst på telefon 08-508 30 900. Bokade platser släpps 10 minuter innan programstart.

Datum

 • Claudine Monteil om systrarna Beauvoir
  Datum:
  2018-04-09
  Tid:
  18:00 - 19:30

Boka plats

Anmälan till detta evenemang är stängd.

Biblioteket tipsar

 1. Omslagsbild: Systrarna Beauvoir av

  Systrarna Beauvoir syskonkärlek och rivalitet

  Den ena var blond, den andra mörk, en var konstnär, den andra författare, en var foglig, den andra rebell. Hélène och Simone de Beauvoir stod trots sina olikheter varandra nära. Deras relation präglades av förtrolighet men också av rivalitet, svartsjuka och...

 2. Omslagsbild: De som älskade friheten av

  De som älskade friheten berättelsen om Jean-Pa ...

  En romanbiografi om Simone de Beauvoir o Jean-Paul Sartre. I mitten av 1900-talet. blev de förgrundsgestalter inom existentialismen. Boken är både en tidsskildring och en berättelse om parets livslånga och komplicerade relation.

 3. Omslagsbild: Det andra könet av

  Det andra könet

  Författaren beskriver kvinnans situation ur olika aspekter och hur det blivit som det är. Om kvinnans olika roller, utveckling, om fakta och myter samt om hur det känns att vara kvinna. Oavkortad utgåva.

Datum & tid

 • Claudine Monteil om systrarna Beauvoir
  Datum:
  2018-04-09
  Tid:
  18:00 - 19:30

Boka plats

Anmälan till detta evenemang är stängd.
Senast uppdaterad
2018-04-03

Skriv ut

Till toppen av sidan