CinemAfrica skolbio: Who Am I och Iman

Kista bibliotek i samarbete med CinemAfrica visar nya och aktuella filmer från den afrikanska kontinenten. Visningarna är för skolelever och medföljande pedagoger.

Bild från Who Am I

 

 

 

 

OBS: För närvarande är rullstolshissen till bibliotekets blackbox ur funktion och det är därför begränsad tillgänglighet till den lokalen (fyra trappsteg). Hissen är felanmäld och kommer att repareras.

 

FÖR ELEVER OCH LÄRARE I ÅK. 6-8
(filmerna rekommenderas från 11 år)
 

Who Am I
Det våldsamma riksdagsvalet i Kenya 2007 fick stora konsekvenser. För första gången någonsin blev kenyanerna indelade efter olika folkgrupper och idag, 10 år senare, fruktar många hur polariserat Kenya har blivit.

Who Am I utspelar sig i två grundskolor i Nairobi och Mombasa där regissörerna Wanuri Kahiu och Nick Reding utforskar problematiken kring nationell identitet bland eleverna. Med hjälp av lekar och intervjuer frågar filmskaparna eleverna vad de vet om diskriminering, folkgrupper och identitet. Inspirerat av Jane Elliots "Blue Eyes, Brown Eyes"-experiment tar filmen pulsen på de identitetsspänningar som råder i Kenya.

Språk: engelska och swahili. Textat till svenska.
Längd: 30 min

Iman
Iman, av regissören Mia Bittar, är en sudanesisk film om extremism, baserad på verkliga händelser och ett forskningsprojekt med nästan 400 intervjuer. Genom fyra intima berättelser visar Iman hur radikalisering kan fungera, och möjliga anledningar till att unga ansluter sig till extremism.

Filmen rör sig i gränslandet mellan dokumentär och spelfilm och är producerad av FN:s utvecklingsprogram tillsammans med Sudans nationella kommission för kontraterrorism. Med stöd av Kanadas och Japans ambassader i Sudan.

Språk: arabiska. Textat till engelska.
Längd: 44 min

 

BOKNINGSINFORMATION
De två filmerna visas tillsammans som ett paket, med 15 minuters paus emellan. Biblioteket bjuder på fika.

Fri entré, platser bokas via bibliotekets hemsida.
* I Namn-rutan uppger du namn+skola.
* Sedan uppger du hur många personer totalt bokningen avser (inklusive pedagoger/vuxna), och hur många av dem som är barn (elever).

 

Januari-februari visar vi filmen Homeland, för åk 7-Gymnasiet och vuxenstuderande..
Klicka här för mer information om Homeland.

CinemAfrica strävar efter att vara en pedagogisk plattform för barn, ungdomar och unga vuxna för att lära sig mer om afrikanska kulturer och människor. Vi är övertygade om att kulturen är en av de mest kraftfulla verktyg som finns för att förmedla kunskap.

Datum

 • CinemAfrica skolbio: Who Am I och Iman
  Datum:
  2018-03-15
  Tid:
  10:15 - 11:45
 • CinemAfrica skolbio: Who Am I och Iman
  Datum:
  2018-05-17
  Tid:
  10:15 - 11:45

Boka plats

Anmälan till detta evenemang är stängd.

Målgrupp:

Kategori:

Datum & tid

 • CinemAfrica skolbio: Who Am I och Iman
  Datum:
  2018-03-15
  Tid:
  10:15 - 11:45
 • CinemAfrica skolbio: Who Am I och Iman
  Datum:
  2018-05-17
  Tid:
  10:15 - 11:45

Boka plats

Anmälan till detta evenemang är stängd.
Senast uppdaterad
2018-05-16

Skriv ut

Till toppen av sidan