CinemAfrica skolbio: Homeland

Kista bibliotek i samarbete med CinemAfrica visar nya och aktuella filmer från den afrikanska kontinenten. Visningarna är för skolelever och medföljande pedagoger.

Homeland (åk. 7 - Gymnasiet)
Juridikstudenten Farids bekväma liv blir plötsligt omkullkastat när han tvingas åka och rädda föräldrarnas livsdröm, huset hemma i Algeriet. Farid har alltid sagt att han är algerisk trots att han är född i Frankrike och knappt kan arabiska, men när han landar i Algeriet ses han som fransk. När han sedan blir av med sitt pass blir hela hans identitet ifrågasatt och för att kunna åka tillbaka till Frankrike måste han ta sig över Medelhavet som papperslös.

 

 

 

 

Regissören Mohamed Hamidi är sedan ett årtionde en av de starkaste rösterna i den nordafrikanska diasporan i Frankrike, både som journalist och debattör och som komiker och komedifestivalarrangör. Båda dessa sidor märks tydligt i Homeland som är hans debutfilm.

Nationell identitet, medborgarskap och migration är några av vår tids mest debatterade frågor och många människor världen över kan känna igen sig i Farids upplevelser. I Sverige är begreppet "svenskhet" under ständig diskussion och det enda som är säkert att du får olika svar beroende på vem du frågar. Homeland kan användas som underlag samtal om dessa frågor och de skolor som ser filmen får med sig en filmhandledning för att arbeta vidare på egen hand.

Språk: arabiska, franska. Textat till engelska.
Mer information om filmen finns på CinemAfricas hemsida.

Mars-maj visar vi filmerna Who Am I och Iman, för åk 6-8.
Klicka här för mer information om Who Am I och Iman.

CinemAfrica strävar efter att vara en pedagogisk plattform för barn, ungdomar och unga vuxna för att lära sig mer om afrikanska kulturer och människor. Vi är övertygade om att kulturen är en av de mest kraftfulla verktyg som finns för att förmedla kunskap.

Fri entré, platser bokas via bibliotekets hemsida. I bokningen uppger du namn+skola, hur många personer totalt bokningen avser (inklusive pedagoger/vuxna), och hur många av dem som är barn (elever).

Datum

 • CinemAfrica skolbio: Homeland
  Datum:
  2018-01-18
  Tid:
  13:00 - 14:30
 • CinemAfrica skolbio: Homeland
  Datum:
  2018-02-15
  Tid:
  13:00 - 14:30

Boka plats

Anmälan till detta evenemang är stängd.

Målgrupp:

Kategori:

Datum & tid

 • CinemAfrica skolbio: Homeland
  Datum:
  2018-01-18
  Tid:
  13:00 - 14:30
 • CinemAfrica skolbio: Homeland
  Datum:
  2018-02-15
  Tid:
  13:00 - 14:30

Boka plats

Anmälan till detta evenemang är stängd.
Senast uppdaterad
2018-02-08

Skriv ut

Till toppen av sidan