Bokmagasinet – Stockholms bokhelg special

Svensk beredskapshistoria, Janne "Loffe" Carlsson, borgerlig kommunism och Ann Zacharias självbiografi. Möt fyra författare i samtal med bibliotekarie Patrik Schylström.

Bild: Elina Grandin

Pär Isaksson skildrar i "Vår beredskap var god" hur staten och näringslivet samverkade för att göra Sverige redo ifall det värsta skulle inträffa. Det är en unik berättelse om ett bortglömt kapitel i svensk 1900-talshistoria.

I "Hela svenska folkets Loffe" berättar Janne "Loffe" Carlsson öppenhjärtligt om sin karriär för Mikael Jansson: succéerna, fiaskon, musiken och de mer okända sidorna hos en folkkär artist.

Martin Jonols "Stalin på Östermalm" är en uppväxtskildring om en utflippad borgerlig kommunistisk familj och en resa in i 1900-talets mörkaste vrår. Kan man vara stalinist och älskad morfar?

I hennes självbiografi "En ovanlig fågel" berättar Ann Zacharias livfullt och målande om sina kärleksrelationer, men också om sin judiska uppväxt samt om sitt miljö- och sociala engagemang.

Välkommen att lyssna till fyra aktuella författare i samtal med bibliotekarie Patrik Schylström!

Boka tid för att försäkra dig om plats.

Plats: I stadsbibliotekets aula på Odengatan 61 D. 

I samarbete med Bokfabriken, Ekerlids förlag, Timbro och Verbal förlag.

Det här programmet är en del av Stockholms bokhelg under vilken Stockholms gator fylls av litterära samtal, signeringar och releaser.

Alla Stadsbibliotekets program under Stockholms bokhelg.

Programmet för hela Stockholms bokhelg.

Bild: Elin Heinö, Pontus Lundahl, Elina Grandin och Marvin Chomsky.

 

Datum

 • Bokmagasinet – Stockholms bokhelg special
  Datum:
  2022-05-19
  Tid:
  18:00 - 19:00

Boka plats

Anmälan till detta evenemang är stängd.

Plats

Om vädret tillåter: på terrassen framför biblioteket, men annars i stadsbibliotekets aula på Odengatan 61 D. Stadsbiblioteket


Biblioteket tipsar

 1. Omslagsbild: En ovanlig fågel av

  En ovanlig fågel berättelser ur mitt liv

  När Ann Zacharias var 18 år och gifte sig med Sven-Bertil Taube, skrev skvallerpressen spaltmeter om deras kärleksrelation. Det gick så långt att de tvingades ställa in sitt planerade bröllop i Paris och gifta sig i smyg senare i Sverige.  I den här boken...

 2. Omslagsbild: Stalin på Östermalm av

  Stalin på Östermalm

  Morfar skriver känsloladdade sånger om det proletära paradiset och är Moskva-agent på Östermalm. Mormor är kommunist uppväxt med hembiträden och nobelmiddagar. Pappan kallas Sveriges blivande Lenin och vill bli spion för Kina. Med lätt hand och svart humor...

Datum & tid

 • Bokmagasinet – Stockholms bokhelg special
  Datum:
  2022-05-19
  Tid:
  18:00 - 19:00

Boka plats

Anmälan till detta evenemang är stängd.

Plats

Om vädret tillåter: på terrassen framför biblioteket, men annars i stadsbibliotekets aula på Odengatan 61 D. Stadsbiblioteket

Senast uppdaterad
2022-05-19

Skriv ut

Till toppen av sidan