Bokcirkel på Hässelby Gårds bibliotek

Har du läst årets Stockholm läser-bok? I så fall är du välkommen att vara med och diskutera den i vår bokcirkel för vuxna. Den 10 november klockan 16:00 ses vi över en fika, på biblioteket i Hässelby Gård, för att prata om Carina Rydbergs ”Den högsta kasten”.

”Efter en förödande resa till Indien befinner sig Carina återigen på sin favoritplats: vid bardisken på en av Stockholms mest klassiska restauranger PA & Co. Där sitter skådespelare och musiker, advokater och servitörer, de utvalda och de oönskade. Hon förälskar sig i en av stamgästerna, en advokat, men vad vill han egentligen? Leker han med henne, ingår hon i något slags spel? Den högsta kasten är en bok om besatthet, svek och hämnd, och dessutom en sedeskildring från nattens Stockholm. Det är en roman avklädd sin fiktiva dräkt, en autentisk berättelse..” 

Vid samtalet utgår vi från de diskussionsfrågor som finns i slutet av boken. De berör faktorer som miljöskildringar, romanens självbiografiska tema eller skrivandets betydelse i berättelsen.

Begränsat antal platser! Bokning sker till Hässelby Gårds epostadress  hasselbygard.ssb@stockholm.se

Med tanke på Corona ber vi dig med symptom stanna hemma. 
Det finns även möjlighet att vara med digitalt på bokcirkeln. Vi kommer då att använda oss av mötesverktyget Zoom. Du behöver inte ladda ner något extra program utan ansluter dig till mötet via din webbläsare. All vidare information kring hur du använder Zoom får du när du anmält dig. 

 

Bibliotekarier från Hässelby Gård och Hässelby Villastads bibliotek leder samtalet.

 

Datum

 • Bokcirkel på Hässelby Gårds bibliotek
  Datum:
  2020-11-10
  Tid:
  16:00 - 17:00

Plats


Biblioteket tipsar

 1. Omslagsbild: Den högsta kasten av

  Den högsta kasten

  20 januari 2020 utsågs Carina Rydbergs kultklassiker Den högsta kasten till årets bok i projektet Stockholm läser. Obeveklig och skoningslös. Så beskrivs Carina Rydbergs kultförklarade bok Den högsta kasten. Efter en förödande resa till Indien befinner sig...

Datum & tid

 • Bokcirkel på Hässelby Gårds bibliotek
  Datum:
  2020-11-10
  Tid:
  16:00 - 17:00

Plats

Senast uppdaterad
2020-10-07

Skriv ut

Till toppen av sidan