Bildstormaren David Liljemark

Vernissage för en utställning och ett artist talk där vi uppmärksammar David Liljemarks konstnärsskap.

Bild: David Liljemark
Bild: David Liljemark

David Liljemark är serieskapare, skämttecknare, författare av böcker (ibland på värmländska), satiriker, illustratör, musiker och dokumentärfilmsregissör. Han har haft en stor betydelse som inspirationskälla och kollega för fanzine- och serietecknare i Sverige.

Det är svårt att lyfta ett enskilt verk ur Liljemarks produktion, men 2009 kom den grafiska romanen "Boltzius" om predikanten och helbrägdagöraren med samma namn, som var verksam i Värmland under 1800-talet. 2010 kom filmen "Jakten på Bernhard", en film om Liljemarks försöka att finna änkemannen Bernhard Redenstedt, som ligger bakom mängder av mystiska handskrivna meddelanden i Lund. Under efterforskningarna märker Liljemark att Redenstedt hamnat i en situation som tycks utmynna i en personlig katastrof.

"David Liljemarks underbara värld" (Galago) kommer ut under våren och handlar om i stort sett allt som den här mångsidiga, allvarliga, humoristiska och produktiva konstnären har gjort. Boken innehåller åtskilliga nya kommentarer av Liljemark själv, samt en utförlig verkförteckning

Utställningen hänger till och med den 31 maj och är en del av Stockholms Internationella Seriefestivals (SIS) satellitprogram.

I samarbete med Galago förlag.

Datum

 • Bildstormaren David Liljemark
  Datum:
  2018-05-04
  Tid:
  18:00 - 19:00

Plats


Biblioteket tipsar

Datum & tid

 • Bildstormaren David Liljemark
  Datum:
  2018-05-04
  Tid:
  18:00 - 19:00

Plats

Senast uppdaterad
2018-05-07

Skriv ut

Till toppen av sidan