Bergmanåret: En konsert i Bergmans anda med Stockholms Akademiska Damkör

Välkommen till en konsert med Stockholms Akademiska Damkör inspirerad av Ingmar Bergmans verk, med musik av bland andra Mozart, Bach och Lidholm.

Ingmar Bergman är kanske mest känd för sina filmer, som Smultronstället, Det sjunde inseglet eller Fanny och Alexander. Men Bergman var också en konstnär som satte upp bl a teater, balett och operetter som t ex Trollflöjten. Musiken spelade alltid stor roll i Bergmans verk, och det är sagt att Bergman en gång i en intervju sa att han hellre skulle förlora synen än hörseln, trots hans många filmer.

Stockholms Akademiska Damkör består av ett 30-tal sångare, sjunger en blandad repertoar och är systerkör till den anrika manskören Stockholms Studentsångare. Pelle Olofson har varit körens dirigent och konstnärliga ledare sedan starten 2013. Han examinerades från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm 1984 och har sedan dess varit verksam som sångare, musiklärare, dirigent och tonsättare.

Vill du vara säker på att få en sittplats? Boka i formuläret eller ring vår kundtjänst på telefon 08-508 30 900Bokade platser släpps 10 minuter innan programstart.

Datum

 • Bergmanåret: En konsert i Bergmans anda med Stockholms Akademiska Damkör
  Datum:
  2018-02-27
  Tid:
  19:00 - 19:30

Boka plats

Anmälan till detta evenemang är stängd.

Målgrupp:

Kategori:

Datum & tid

 • Bergmanåret: En konsert i Bergmans anda med Stockholms Akademiska Damkör
  Datum:
  2018-02-27
  Tid:
  19:00 - 19:30

Boka plats

Anmälan till detta evenemang är stängd.
Senast uppdaterad
2018-01-04

Skriv ut

Till toppen av sidan