Beckmans Nobel-kreationer - Nobel Creations

Modestudenter vid Beckmans Designhögskola har skapat sex kreationer utifrån kvinnliga Nobelpristagare i litteratur. Dessa visas nu i en utställning i Rotundan.

Skiss av Erika Haglund, Student åk 1 mode, Beckmans Designhögskola
Skiss av Erika Haglund, Student åk 1 mode, Beckmans Designhögskola

Studenterna har inspirerats av verk av författarna Svetlana Aleksijevitj, Selma Lagerlöf, Toni Morrison, Herta Müller, Doris Lessing och Sigrid Undset, och en av deras handledare har varit professor Sara Danius. Vid vernissagen berättar studenterna om hur kreationerna kommit till samt om de litterära verk som inspirerat dem. Dessutom medverkar representanter från de förlag som under hösten 2018 i en speciell satsning gett ut verk av kvinnliga Nobelpristagare i nyutgåva. Böckerna kommer också att finnas till försäljning.

Kreationerna kommer att visas i rotundan under perioden 6/12-20/12.

I samarbete med Beckmans Designhögskola.

Den 13 december genomförs ytterligare ett program med koppling till utställningen: After Work – Bok & Film: Nobelspecial! Då välkomnar vi representanter för förlagen Ellerströms, Bonniers, Wahlström & Widstrand, Forum, Atlas, Norstedts och Ersatz som kommer att tala om bland annat författarna Selma Lagerlöf, Doris Lessing, Alice Munro, Toni Morrison, Svetlana Aleksijeviti, Sigrid Undset och Wislawa Szymborska, och presentera de titlar som getts ut inom ramen för nyutgivningen.

Läs mer om det evenemanget här

Datum

 • Beckmans Nobel-kreationer - Nobel Creations
  Datum:
  2018-12-06 till 2018-12-20
  till

Målgrupp:

Kategori:


Biblioteket tipsar

 1. Omslagsbild: Gräset sjunger av

  Gräset sjunger

  Doris Lessings debutroman utspelas i Sydrhodesia under det vita styret, och är både en krönika över mänskligt sönderfall och en studie i rasmotsättningar som synes vara oöverbryggliga. Ett misslyckat äktenskap förvandlar stadsflickan Mary Turner till en...

 2. Omslagsbild: Mitt fosterland var en äppelkärna av

  Mitt fosterland var en äppelkärna ett samtal ...

  Boken utgörs av ett samtal mellan Herta Müller och Angelika Klammer. Författaren berättar om sin uppväxt, om de tidiga åren som författare i Rumänien, om genombrottet i Tyskland med debuten Flackland och om hur hon sedan lämnade Rumänien och bosatte sig i...

Datum & tid

 • Beckmans Nobel-kreationer - Nobel Creations
  Datum:
  2018-12-06 till 2018-12-20
  till
Senast uppdaterad
2018-12-10

Skriv ut

Till toppen av sidan