Annika Bryn: dokumentärt och nonfigurativt

Annika Bryn har skrivit kriminalromanerna: "Brottsplats Rosenbad", "Den sjätte natten" och "Morden i Buttle". Nu ställer hon ut foton, dokumentärt, porträtt och nonfigurativt i svartvitt och färg.

Foto: Annika Bryn
Foto: Annika Bryn

Vernissage: 30 januari kl. 19

Utställning 30/1 – 23/2

Annika Bryn är kriminalförfattare och frilansjournalist med bakgrundstudier i litteratur-, film- och teatervetenskap, sociologi, fotografi och film.  Hon har gett ut tre kriminalromaner – "Den sjätte natten" (tema nazism), "Brottplats Rosenbad" (tema regeringskvarteret) och "Morden i Buttle" (tema Gotland och våld mot kvinnor då och nu). Medan Annika Bryn alltid har skrivit professionellt, har hon inte ställt ut sina bilder förrän nu. Materialet är enormt och det har gjort urvalet svårt. Närmast på agendan står utgivning av den senaste boken, en fristående kriminalroman som utspelas i San Fransisco, och fullbordande av en essäbok om det mänskliga språkets ursprung. Det finns också planerade kommande fotoutställningar. Med sina foton vill hon visa vår mänsklighet och originalitet, våra tvivel och vår optimism.

Datum

 • Annika Bryn: dokumentärt och nonfigurativt
  Datum:
  2017-01-30 till 2017-02-23
  Tid:
  19:00 - 21:00
  till

Målgrupp:

Kategori:

Plats


Biblioteket tipsar

 1. Book cover: Morden i Buttle av

  Morden i Buttle ett fall för Margareta Davidsson

  Fristående fortsättning på "Brottsplats Rosenbad". Kriminalinspektör Margareta Davidsson lånar en stuga i byn Buttle på Gotland. På kajen i Nynäshamn lägger hon märke till en ung kvinna som oroligt tittar mot en långtradare. När Margareta Davidsson kommer...

 2. Book cover: Brottsplats Rosenbad av

  Brottsplats Rosenbad befriarna

  Fristående fortsättning på "Den sjätte natten". När justitieministern Karin Landberg kommer till Rosenbad, finner hon sin statssekreterare och vän Beatrice Chiquin nerslagen och medvetslös. Kriminalinspektör Margareta Davidsson får hand om fallet där lögner,...

 3. Book cover: Den sjätte natten av

  Den sjätte natten D. 1

  Polisen famlar i blindo i utredningen av de mord på offentliga personer engagerade mot högerextremism som skakar Sverige och pressen rasar över hanteringen. Ytterligare ett mord sker och samtidigt försvinner ett advokatpar och deras dotter.

Datum

 • Annika Bryn: dokumentärt och nonfigurativt
  Datum:
  2017-01-30 till 2017-02-23
  Tid:
  19:00 - 21:00
  till

Plats

Senast uppdaterad
2017-01-30

Skriv ut

Till toppen av sidan