1917: Revolutionerna i den ryska poesin

Den ryska revolutionspoesin visar hur samhället förändrades, och sammanfattar tidens och människornas förhoppningar och rädslor. Hör Emma-Lina Löflund, doktorand i ryska på Stockholms universitet, berätta.

Bild på Emma-Lina Löflund. Foto: Maria Engqvist.
Emma-Lina Löflund. Foto: Maria Engqvist.

Sällan har så mycket poesi skrivits i Ryssland som under samhällsomstörtningarna som utspelade sig i landet kring år 1917. Orsakerna till detta är flera: dikter kunde skrivas och spridas snabbt och den brännande frågan, revolutionen, rörde alla. Den ryska revolutionspoesin ger en unik inblick i hur allomfattande och djupgående revolutionerna förändrade det ryska samhället, samtidigt som den sammanfattar tidsanda och dess företrädares olika syn på både samtiden och framtiden. Vilka förhoppningar och rädslor fanns i de föraningar som skildrades i poesin och hur beskrevs och tematiserades februari- och oktoberrevolutionen  av poeter och författare? Under denna föreläsning kommer vi att undersöka hur de ryska revolutionerna uppfattades och skildrades i poesin före, under och efter att revolutionen ägt rum.

Emma-Lina Löflund, doktorand i ryska på Stockholms universitet, berättar.

Vill du vara säker på att få en sittplats? Boka i formuläret eller ring vår kundtjänst på telefon 08-508 30 900Bokade platser släpps 10 minuter innan programstart.

Datum

 • 1917: Revolutionerna i den ryska poesin
  Datum:
  2018-03-22
  Tid:
  18:00 - 19:30

Boka plats

Anmälan till detta evenemang är stängd.

Serie:

Målgrupp:

Kategori:

Plats

Rotundan Stadsbiblioteket


Biblioteket tipsar

Datum & tid

 • 1917: Revolutionerna i den ryska poesin
  Datum:
  2018-03-22
  Tid:
  18:00 - 19:30

Boka plats

Anmälan till detta evenemang är stängd.

Plats

Rotundan Stadsbiblioteket

Senast uppdaterad
2017-12-21

Skriv ut

Till toppen av sidan