En ö i havet

böckerna om Steffi och Nelli

tekijältä Annika Thor, 1950- (E-media, E-bok, EPUB) 2009, Svenska, För barn och unga

Systrarna Steffi och Nelli är tolv och sju år gamla när de skickas till en ö i Göteborgs skärgård för att undkomma judeförföljelserna i sitt hemland Österrike. De har skilts från sin mamma och pappa, och Steffi som är tolv år har lovat att ta hand om sin lillasyster.

Ombord på båten som ska föra dem till deras nya hem beskriver Steffi för sin lillasyster Nelli vad som väntar dem. En semesterort med palmer längs strandpromenaden, sandstränder med solstolar och glassförsäljare, ett piano och en hund. De drömmer om ett paradis, men möts av en karg verklighet.

På ön i Göteborgs skärgård är ingenting som de väntat sig. Här finns bara hav och sten, fiskebåtar och sjöbodar. Det luktar fisk och ingen talar deras språk.

En ö i havet är en gripande och osentimental skildring av två livsöden i skuggan av andra världskriget. Berättelsen om Steffi och Nelli fortsätter i böckerna Näckrosdammen, Havets djup och Öppet hav. I böckerna skildras systrarnas livsöden – skolgång, vänskap, förälskelse, mognad – i skuggan av kriget, gripande, men osentimentalt.

Lähde Annika Thor
Kustantamo/vuosi Stockholm : Bonnier Carlsen Elib distributör, 2009
Formaatti E-media E-bok EPUB
Luokka
ISBN 9789143502640
Sivumäärä 111 pages
Huomautus E-bok, Fortsättes av: Näckrosdammen ; Havets djup ; Öppet hav, Pdf (111 s.)
Tunnus Hc.01/DR
Sivun alkuun