Livet

tekijältä Åsa Moberg (E-media, E-bok, EPUB) 2017, Svenska, För vuxna

Våren 1968 är Åsa Moberg tjugo år gammal. Hon bor med den sjutton år äldre dokumentärfilmaren Tor-Ivan Odulf i ett litet hus i Vita bergen utan rinnande vatten. Gymnasiet har hon hoppat av - livet kan inte börja fort nog. Åsa har bestämt sig för att bli textilkonstnärinna. 

Över världen drar ett ungdomsuppror fram. När Gunnar Myrdal i Dagens Nyheter skriver att de unga borde gå ut i strid i Vietnam i stället för att demonstrera hemma sätter sig Åsa Moberg vid skrivmaskinen. I mars det året publiceras hennes första artikel på Aftonbladets kultursida. Texten är en uppgörelse med de äldres självgodhet och gör henne omedelbart till en röst för en ny generation.

Alltsedan sin första artikel har Åsa Moberg haft en närvarande och ständigt nyfiken blick på samhället och kulturen. Hon tog strid mot kärnkraften, var sexrådgivare på Vecko-Revyn och översatte Simone de Beauvoirs Det andra könet. I Livet rör hon sig mellan livets ljus och mörker. På sitt eget öppenhjärtiga sätt berättar hon om familjen och barndomen, kärleken och politiken, åren på Aftonbladet, och om 1968.

Åsa Moberg är journalist, översättare och författare till ett flertal böcker, bland annat Adams bok (med Adam Inczèdy-Gombos), Kärleken i Julia Anderssons liv och Ett extremt dyrt och livsfarligt sätt att värma vatten – En bok om kärnkraft. Hon är en välkänd debattör i frågor som miljö, psykiatri och sjukvård.

Lähde Åsa Moberg
Kustantamo/vuosi Stockholm : NoK Elib distributör, 2017
Formaatti E-media E-bok EPUB
Luokka
ISBN 9789127145702
Huomautus E-bok
Tunnus Gcz Moberg, Åsa/DR Lz Moberg, Åsa/DR
Sivun alkuun