Hitta på webbplatsen

Det finns olika sätt att komma fram till den information du vill ha.  Det finns några få ingångar:

• Start-sidan med puffar till olika delar av webbplatsen.
  • Sök-rutan uppe till höger – sök efter böcker, film, musik, evenemang och all information på webbplatsen. När du har gjort en sökning kan du förbättra den med hjälp av filtren som kommer upp till höger. Om du inte fyller i något i sökfältet och klickar på sök, gör du en så kallad tom sökning och får upp alla titlar som finns på biblioteket.
  • E-medier – här hittar du tips på e-böcker, ljudböcker och filmer samt vägledning i hur du laddar ner e-böcker, lyssnar på e-ljudböcker och tittar på strömmande film. Här finns också länkar till Pressreader, Legimus och Bibblix.
  • Bibliotek & öppettider – information om biblioteken, adresser, telefonnummer och öppettider.
  • Kalender – evenemang på biblioteken, med sökfunktion.
  • Att använda biblioteket – fakta om biblioteket, dess funktion, våra åtaganden, tjänster vi erbjuder, särskilda målgrupper.

Anpassa webbplatsen

Med hjälp av din webbläsares inbyggda funktioner kan du ändra storlek på texten på webbplatsen. I många webbläsare gör man detta enklast genom att hålla nere Ctrl-tangenten och snurra på mushjulet. På Mac-datorer kan man trycka cmd//kringla/äpple+ så förstoras sidan. På nyare modeller kan man använda gester som “nyp” eller “tryck med två fingrar” för att zooma.

Du kan också ändra textstorleken i webbläsarens menyer. Läs hjälptexterna i din webbläsare för att se hur du gör för just din dator.

Lyssna på webbplatsen

På Stockholms stadsbibliotek använder vi lyssnafunktionen ReadSpeaker för att öka tillgängligheten på vår webbplats. Lyssnafunktionen gör att texten på webbplatsen kan läsas upp för dig. Genom att lyssna på texten kan det vara lättare att förstå informationen på webbplatsen. Om du vill få informationen på vår webbplats uppläst behöver du bara trycka på knappen "Lyssna" så startar uppläsningen automatiskt.

Läs mer om att lyssna på webbplatsen

Viimeksi päivitetty
2019-09-16