Bibliotekskortet

Du behöver ett bibliotekskort och en pinkod för att kunna låna böcker på Stockholms stadsbibliotek. Kortet är gratis och gäller på alla våra bibliotek och på biblioteken i Kulturhuset. Du använder kortet när du vill

  • låna böcker och andra medier i våra utlåningsautomater
  • låna e-böcker på vår webbplats och i appen Bibblix
  • reservera och låna om på vår webbplats
  • söka i bibliotekets databaser hemifrån
  • boka en dator eller använda det trådlösa nätverket på biblioteket.

Skaffa ett bibliotekskort

Registrera dig som låntagare hos oss. Detta gör du genom att fylla i och lämna in en inskrivningsblankett. Du kan fylla i blanketten direkt här på webbplatsen eller när du besöker biblioteket.

När du har registrerat dig kan du bli temporär låntagare och reservera 2 böcker. Kontot är tillfälligt och gäller i 7 dagar. Du blir temporär låntagare genom att logga in med ditt personnummer och den pinkod du har valt och godkänna ett avtal. Om du är under 16 år kan du inte bli temporär låntagare.

När du har registrerat dig på webbplatsen har du två veckor på dig att hämta ut ditt bibliotekskort på närmaste bibliotek. Ta med legitimation.

Skaffa bibliotekskort

Ladda ner inskrivningsblanketten här (pdf)

För dig under 18 år

Om du är under 18 år och inte har legitimation ska din målsman skriva under inskrivningsblanketten. Du kan ladda ner blanketten här på webbplatsen eller hämta den på biblioteket. Hämta ut bibliotekskortet på biblioteket.

Du som är 16 år och har legitimation behöver inte ha målsmans underskrift.

Ladda ner inskrivningsblanketten för dig under 18 år här (pdf)

Om pinkoden

Du behöver en pinkod till bibliotekskortet. Koden ska bestå av fyra siffror. Du väljer koden när du registrerar dig. Om du saknar eller har glömt din pinkod kan du få en ny pinkod skickad till den e-postadress du har uppgett. Klicka på länken Glömt pinkod? och fyll i dina uppgifter så får du en ny pinkod med e-post. Du kan också få hjälp att välja en ny pinkod på närmaste bibliotek. Ta med legitimation.

Du kan ändra din pinkod här på webbplatsen. Logga in dig med ditt bibliotekskortsnummer eller personnummer och din nuvarande pinkod.

Om du tappar bort ditt kort

Det är viktigt att spärra bibliotekskortet om du tappar bort eller förlorar det. Du ansvarar för alla lån på ditt kort, även om någon annan använder det. Ring eller besök närmaste bibliotek för att spärra kortet.

Information om biblioteken

Du kan själv spärra kortet här på webbplatsen. Logga in dig med ditt bibliotekskortsnummer eller personnummer och din pinkod.

Du kan inte låna, låna om eller logga in på Biblioteket.se så länge ditt bibliotekskort är spärrat. Om du får tillbaka ditt kort, kom in till oss på biblioteket så tar vi bort spärren. Ta med legitimation.

Ett nytt bibliotekskort kostar 20 kr.

Sivun alkuun