Sällskapet

romansvit

By Christina Hesselholdt Ninni Holmqvist (E-media, E-bok, EPUB) 2017, Svenska, För vuxna

”Sällskapet” samlar den enastående danska prosaisten Christina Hesselholdts fyra kortromaner om Camilla och hennes krets, utgivna mellan 2008 och 2014. Hela sviten rör sig kring samma persongalleri; Camilla och hennes make Charles, vännerna, de gamla föräldrarna. Läsaren möter dem i olika faser i livet, perspektivet skiftar och någon som haft en undanskymd roll blir plötsligt huvudperson.

Talet tillhör en mängd röster och monologerna som framförs är direkta, gåtfulla, lakoniska. Hesselholdt skriver om begär och konflikt i kärleksrelationen, om medelålders- och medelklassliv som till det yttre verkar välordnade men där ett existentiellt bråddjup finns strax under ytan. Det är litteratur som talar om det viktigaste, med svärta, humor, sorg och en stor generositet, och ett betydande författarskap att upptäcka.

Christina Hesselholdt (f. 1962) har utgivit femton prosaböcker sedan debuten 1991. ”Sällskapet” kom 2015 i Danmark och blev en kritikersuccé. Den översätts nu till flera språk. För romanen ”Vivian” (2016), om fotografen Vivian Maier, är Hesselholdt nominerad till Nordiska rådets litteraturpris 2017.

Origin Christina Hesselholdt ; översättning: Ninni Holmqvist
Original title Selskapet
Publisher/year Stockholm : NoK Elib distributör, 2017
Format E-media E-bok EPUB
Original language Danska
Category
ISBN 9789127150430
Note E-bok
Class Hceda.01/DR
Top of the page