Social transformations in Scandinavian cities

Social transformations in Scandinavian cities

Nordic perspectives on urban marginalization and social sustainability

By Erica Righard Magnus Johansson Tapio Salonen (E-media, E-bok, EPUB) 2016, Svenska, För vuxna

Social Tranformations of Scandinavian Cities highlights the changing face of social sustainability and social disintegration in Scandinavian cities against the backdrop of ongoing global societal transformations.

De skandinaviska länderna förknippas som regel med en omfattande offentlig sektor och låga fattigdomstal. Under de tre senaste årtiondena har detta dock kommit att förändras, och städer i Skandinavien delar nu många av de problem och utmaningar som vi känner från städer i andra delar av västvärlden. Hur hanterar välfärdsstaterna dessa globala samhällsomdaningar?

I boken Social Transformations in Scandinavian Cities belyser forskare förändringarna av social hållbarhet och socialt sönderfall i skandinaviska städer. De bidrar med teoretiska och empiriska analyser av hur migration, ojämlikhet och boendesegregation formas av nationell och lokal politik, och hur detta återspeglas i det urbana landskapet i Danmark, Norge och Sverige.

Författarna utmanar den gängse bilden av Skandinavien som jämlikt och fridfullt. Arbetslöshet, kriminalitet och undermåliga skolresultat i etniskt och socio-ekonomiskt segregerade bostadsområden är välkända problemområden som sedan 1990-talet bemöts genom urbanpolitiska åtgärder. I boken Social Transformations in Scandinavian Cities visar forskarna hur detta manifesterar sig i skilda Skandinaviska städer.

Topic: E-böcker,
Origin Erica Righard ... (eds.)
Publisher/year Lund : Nordic Academic Press Elib distributör, 2016
Format E-media E-bok EPUB
Original language Engelska
Category
ISBN 9789187675744
Note E-bok
Class Oabba-b/DR
Top of the page