Berättelser från Sápmi - När man går på vägen

Musik, jojk och unika berättelser från skogssamiska Udtja, Sápmi. Med sångerskan och jojkaren Elin Teilus och pianisten Rickard Åström.

foto: Zita Marias

OBS!Konserten är FULLBOKAD. Maila till linda.karolina.melin@stockholm.se om du vill komma med på reservlistan.

 

 

I Berättelser från Sápmi varvar Elin Teilus sånger och jojk med unika berättelser från skogssamiska Udtja, byn som hennes familj kommer ifrån. 
Hon jojkar med kraftfull och innerlig röst och du får möta de öppna vidderna, kallkällans klara vatten, renhjorden och vindens sus i jojkens unika sätt att minnas det levande här och nu. Ett möte med den samiska historien och kulturen, om återvändande och livets okränkbarhet. Musiken är både filmiskt storslagen och enkelt nära tillsammans med pianisten Rickard Åström. 

Elin Teilus – sång och jojk 

Elin Teilus är sångerska, jojkare och skådespelerska med rötter i både samiska Udtja och västkustens Göteborg. Hon kan närmast beskrivas som en naturkraft från de fria vidderna, med sin unika närvaro och magiska röst väcker hon norrskenets dans och jordens urkraft. Nu är hon aktuell med nysläppta albumet Iellemij - To Life som är en hyllning till markerna och människorna i Udtja, de som gått före och de som ska komma, till jorden och allt livs okränkbarhet. 

Elin har bland annat haft konserter vid Sametingets 25 års jubileum, jojkat på Samiska nationaldagen och Nationell högtidsgudstjänst i Uppsala Domkyrka samt i samband med visningar av filmen JOJK. Elin spelar även föreställningen Biejvve Bájttá – en musikteaterföreställning för barn om samerna, håller föredrag och leder workshops med röst och jojk. www.elinteilus.se

Rickard Åström – klaviaturer 

Rickard är tvåfaldig Grammisvinnare och har turnerat internationellt med folkmusikgruppen Groupa. Han är återkommande musikalisk ledare på Göteborgsoperan. I samarbete med Sahlgrenska Universitetssjukhuset driver han ett internationellt uppmärksammat forskningsprojekt om hälsa och musik. Rickard har producerat albumet Iellemij – To Life tillsammans med Elin. www.rickardastrom.com.

Begränsat antal platser, förbokning krävs här på hemsidan eller via kundtjänsten tel. 08-508 30 900. Fri entré.

 

 

Tillsammans gör vi ditt besök säkrare. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. För att erbjuda alla ett tryggt besök på bibliotekets evenemang följer vi dessa rutiner:

 • Begränsat antal platser.
 • Vid insläpp och utsläpp ser vi till att det inte blir trängsel.
 • Tillgång till handdesinfektion.

Dessutom gäller:

- Stanna hemma om du känner dig sjuk
- Håll avstånd till varandra
- Tvätta händerna noggrant

Tillsammans hjälps vi åt!

Datum

 • Berättelser från Sápmi - När man går på vägen
  Date:
  2021-11-14
  Time:
  18:00 - 20:00

Event registration

The registration for this event is closed.

Plats

Datum & tid

 • Berättelser från Sápmi - När man går på vägen
  Date:
  2021-11-14
  Time:
  18:00 - 20:00

Event registration

The registration for this event is closed.

Event Location

Last updated
2021-11-03

Print

Top of the page