Stockholms författarhem

Välkommen att titta in hemma hos några Stockholmsförfattare! Johan Annerfelt har porträtterat författare i deras hem i en utställning som just nu visas i Rotundan på Stadsbiblioteket.

Hemma hos Åsa Linderborg, foto: Johan Annerfelt
Hemma hos Åsa Linderborg, foto: Johan Annerfelt

Strindbergs författarlya är museum på Drottninggatan. Nu kommer även några samtida författare och deras stockholmshem att bli mer tillgängliga för allmänheten genom ljud- och bilddokumentation på Stockholmskällan. Fotograferar gör Johan Annerfelt och hans bilder visas i storformat på Stadsbiblioteket, till och med den 12 februari. Under 2012 kommer förhoppningsvis utställningen att turnera på några av ytterstadens bibliotek.

Stockholms stadsbibliotek och Stockholmskällan har haft fokus på ”hemmet” under hela hösten. Stockholms författarhem är ett av delprojekten som ingår i temaarbetet. Stockholmsförfattarna som blivit intervjuade, fotograferade och dokumenterade för framtiden är Pernilla Stalfelt, Mats Jonsson, Unni Drougge, Anders Fager, Carl-Johan de Geer, Sara Kadefors, David Lagercrantz, Mian Lodalen, Åsa Lindeborg och Daniel Boyaciouglu.

Target group:

Category:

Event Location

Last updated
2012-03-12

Print

Top of the page