Horacio Quiroga - samtal och utställning

Horacio Quiroga är en av de mest framstående uruguayanska författarna, och år 2018 ha det gått 100 år sedan utgivningen av hans mest kända verk "Tales of the jungle" (”Berättelser från urskogen”). Quirogas originalmanuskript visas i en utställning på biblioteket och ett samtal hålls om författaren. Quirogas manuskript visas på biblioteket 18/10 – 25/10.

Horacio Quiroga 1897.
Horacio Quiroga 1897.

Den uruguayanska författaren Horacio Quiroga (1878-1937) var den store föregångaren inom den moderna latinamerikanska novellkonsten. Hans berättelser spänner från isande skräckhistorier till ömsinta fabler som älskats av generationer av barn i den spanskspråkiga världen. Dessutom levde han ett ytterst dramatiskt liv, bland annat i den argentinska provinsen Misiones. Där hämtade han inspiration till en av sina mest kända samlingar, ”Berättelser från urskogen” som publicerades för 100 år sedan. Via en serie omständigheter finns originaldokument av Quiroga sedan en del år i Sverige, och dessa visas nu för första gången offentligt, i en utställning på biblioteket den 18/10-25/10.

I samband med utställningens invigning hålls ett samtal om denne latinamerikanske mästare som ännu inte fått den uppmärksamhet han förtjänar i Sverige. Henrik Nilsson (författare och essäist) och Pepe Viñoles (konstnär och kulturjournalist) talar om Quirogas liv och verk samt hans betydelse i den latinamerikanska litteraturen.

Utställningen och samtalet arrangeras i samarbete med Uruguays ambassad i Stockholm.

Samtalet hålls på svenska (tidigare har det annonserats att det skulle vara på engelska men detta är ändrat). 

Vill du vara säker på att få en sittplats? Boka i formuläret eller ring vår kundtjänst på telefon 08-508 30 900. Bokade platser släpps 10 minuter innan programstart och det finns även ett antal drop-in-platser.

 

Datum

  • Horacio Quiroga - samtal och utställning
    Date:
    2018-10-18
    Time:
    18:00 - 19:00

Event registration

The registration for this event is closed.

Plats

Rotundan Stadsbiblioteket


Biblioteket tipsar

  1. Cover art: Pasado amor by

    Pasado amor novela

    Horacio Quiroga (1878-1937) född i Uruguay, räknas som en av de största författarna inom spanskspråkig litteratur. En änkeman återvänder efter många års frånvaro och blir förälskad i en ung kvinna. Quirogas karaktärer är införstådda med spelets regler,...

Datum & tid

  • Horacio Quiroga - samtal och utställning
    Date:
    2018-10-18
    Time:
    18:00 - 19:00

Event registration

The registration for this event is closed.

Event Location

Rotundan Stadsbiblioteket

Last updated
2018-09-10

Print

Top of the page