Användaravtal

Användaravtal för Biblioteket.se

Version 1.1

 

Detta avtal gäller för de användare som skapar en signatur på Biblioteket.se som är Stockholms stadsbiblioteks webbplats.

Om signaturen

För att kunna skriva omdömen och sätta betyg behöver du skapa en signatur, ett alias som kommer att visas upp under dina omdömen på webbplatsen. När du gör det accepterar du de villkor som gäller för att få använda tjänsten. Om du inte fyllt 18 år måste en förälder eller målsman acceptera villkoren. Du är personligt ansvarig för det du skriver och gör på webbplatsen.

 

Din signatur kommer att synas för andra användare och besökare i stället för ditt riktiga namn som ingen kan se. Du får inte välja en signatur som lurar andra användare, exempelvis en annan persons för- och efternamn, varumärken eller liknande. När du anger en signatur kopplas detta till dina personuppgifter som registrerades i samband med att du ansökte om ett bibliotekskort. Genom att acceptera detta avtal garanterar du att de uppgifter som finns registrerade på ditt bibliotekskort är korrekta och att det är ditt eget bibliotekskort som du använder.

Regler för att skriva på webbplatsen

Omdömen du skriver får inte innehålla:

  • Förolämpningar, förtal eller trakasserier
  • Hotelser, hets mot folkgrupp, andra brott, eller uppmaning till brott
  • Olaga våldsskildringar eller pornografi
  • Datorvirus eller annat som kan skada eller påverka utrustning eller mjukvara 
  • Material som innebär intrång i immateriella rättigheter som varumärke eller upphovsrätt
  • Innehåll skrivet på andra språk än svenska
  • Information som innehåller kommersiella budskap
  • Telefonnummer, e-postadresser, länkar eller annan kontaktinformation
  • Meningslösa texter utan sammanhang

 

Om du gör något av detta kommer redaktionen för Biblioteket.se  att ta bort ditt inlägg. Du kan också bli avstängd från att kunna logga in på Biblioteket.se och i allvarligare fall kan du avstängas som låntagare på Stockholms stadsbibliotek.

Hantering av dina uppgifter

Genom att acceptera avtalet godkänner du att Stockholms stadsbibliotek lagrar och använder dina personuppgifter i enlighet med personuppgiftslagen. Uppgifterna kommer inte att lämnas ut till utomstående personer eller organisationer.

 

Genom att acceptera avtalet ger du också ditt medgivande till att dina betyg och omdömen blir synliga för andra besökare på webbplatsen under din signatur och att de kan komma att delas med andra bibliotek i Sverige och andra samverkande icke-kommersiella organisationer. Dina betyg och omdömen kan då komma att bli synliga på andra webbplatser eller i andra digitala tjänster som bibliotek och samverkande organisationer använder. Dina betyg och omdömen hanteras under en licens som kallas “Creative Commons Erkännande-Ickekommersiell-Inga bearbetningar 2.5 Sverige”. Till licensen finns tillägget att viss bearbetning får ske för att kunna presentera informationen på ett lämpligt sätt. 

Ansvar för missbruk

Biblioteket.se ansvarar inte för användarnas betyg eller omdömen och Biblioteket.se eller enskilda personer i redaktionen kan inte hållas till svars för eventuellt missbruk av reglerna. Om du ser omdömen som bryter mot reglerna kan du anmäla detta till biblioteket.

Om avtalet ändras

Stockholms stadsbibliotek förbehåller sig rätten att införa ändringar i användarvillkoren. Är dessa förändringar avsevärda kommer du att meddelas. Förändringar i villkoren genererar nya versionsnummer på dokumentet.

Top of the page