Jobba eller praktisera hos oss

Vill du jobba hos oss? När vi har lediga tjänster hittar du dem på Stockholms stads webbplats, under Lediga jobb. Du hittar dem också hos Arbetsförmedlingen.

Lediga jobb

Vid kortare anställningar upp till 14 dagar samt timtjänstgöring anlitar Stockholms stadsbibliotek bemanningsföretaget Bemannia.

Att praktisera på en arbetsplats är ett bra sätt att få inblick i hur det fungerar i yrkeslivet. Målen med praktikplatser kan se olika ut, därför har vi olika typer av praktikplatser beroende på vilket ditt behov är.

Praktik och arbetsträning

Du som är inskriven som deltagare i stadens verksamheter på SFI, Komvux Stockholm eller Jobbtorg Stockholm är välkommen att söka praktikplats på något av våra bibliotek. För att ansöka om en sådan praktikplats skickar du ett mejl till Arbetsmarknadsförvaltningen på e-post efas@stockholm.se.

Prao och studiepraktik

Välj endast ett bibliotek som du vill vara på. För att kunna söka prao eller studiepraktik hos oss behöver du vara skriven i Stockholms stad. Undantaget är om du studerar på en bibliotekarieutbildning, då behöver du inte vara skriven i Stockholm. Vid fördelning av praoplatser prioriterar biblioteken sökande från den egna stadsdelen.

Följande bibliotek tar inte emot praktikanter eller praoelever för närvarande:

Aspuddens bibliotek, Björkhagens bibliotek, Fruängens bibliotek, Hagsätra bibliotek, Högdalens bibliotek, Internationella biblioteket, Kista bibliotek, Tranströmerbiblioteket, Älvsjö bibliotek, Örby bibliotek och Östberga bibliotek.

Stadsbiblioteket tar inte emot fler ansökningar om PRAO under vårterminen 2019.

När det gäller förfrågningar till Kulturhuset, maila direkt till: registrator@stadsteatern.stockholm.se. OBS! Under tiden som renoveringen av Kulturhuset pågår tar biblioteken i huset inte emot prao eller studiepraktik. Renoveringen av Kulturhuset beräknas vara klar hösten 2020. 

Namn och kontaktuppgifter

Uppgifter om skola/anordnare

Önskemål

Last updated
2019-09-06

Print

Top of the page