Låna strömmande ljudböcker

Strömmande ljudböcker - så lånar du

För att kunna låna strömmande ljudböcker från biblioteket behöver du ha ett bibliotekskort och en pinkod. Du kan lyssna på strömmande ljudböcker i dator, mobil eller surfplatta. Ljudböckerna sparas inte på datorn eller mobilen, utan spelas upp direkt via en spelare eller app. Du måste alltså ha uppkoppling medan du lyssnar. För att fortsätta att lyssna på en strömmande ljudbok vid ett senare tillfälle loggar du in på Biblioteket.se och går till Mina lån. Spelaren startar där du slutade att lyssna senast. Boken finns tillgänglig i 28 dagar.

Du hittar bibliotekets strömmande ljudböcker genom att söka på den titel eller författare du är intresserad av i sökfältet. Du kan också filtrera din sökning på strömmande ljudböcker i högerspalten. Några strömmande ljudböcker har nedladdningsbara pdf-filer (gäller framförallt språkkurser). Dessa hittar du under knappen Lyssna på ljudboken.

Se en lista med alla strömmande ljudböcker på biblioteket

Skaffa bibliotekskort    

Lyssna i dator

Ladda ner programmet Adobe Flash Player om du inte har det på datorn. Starta webbläsaren, gå till Biblioteket.se och logga in. Sök upp den bok du är intresserad av. Klicka på Låna och lyssna. Spelaren öppnas i ett nytt fönster och du kan lyssna på boken. 

Lyssna i iPhone/iPad

Om du lyssnar i en iPhone eller iPad, starta webbläsaren, gå till Biblioteket.se och logga in. Sök upp den bok du är intresserad av. Klicka på Låna och lyssna. Klicka sedan på den gröna knappen och spelaren öppnas i ett nytt fönster och du kan börja lyssna. 

Lyssna i Androidmobil eller surfplatta

Om du lyssnar på mobiltelefon eller surfplatta med Android ska du ladda ner appen Elib ljudboksspelare. Den är gratis och finns i Play Butik. Starta webbläsaren, gå till Biblioteket.se och logga in. Sök upp den bok du är intresserad av. Klicka på Låna och lyssna. Klicka sedan på den gröna knappen och appen öppnas och du kan börja lyssna. 

Vanliga frågor om att låna strömmande ljudböcker

 

 

 

 

Till toppen av sidan