Topplistan 2013: 0-6 år

Här är de 20 mest utlånade småbarnsböckerna på Stockholms stadsbibliotek 2013.Biblioteket tipsar

 1. Omslagsbild: Gittan gömmer bort sej av

  Gittan gömmer bort sej

  Fjärde boken om Gittan. Grannflickan Hjördis vilda lekar och infall leder till att Gittan får skäll av Hjördis barnflicka Puma. Gittan drabbas av en förlamande känsla av rädsla och skam och rusar därifrån. Nu vill Gittan bara gömma bort sig.

 2. Omslagsbild: Jag är inte klar! av

  Jag är inte klar!

  Den femte boken om Lilla Ugglan. Idag ska Lilla Ugglan och hans mamma gå till förskolan för första gången. Men plötsligt är det jättemycket som måste göras. Lilla Ugglan måste städa rummet, borsta gosedjuret och kan inte hitta sin skolväska. Han är INTE...

 3. Omslagsbild: Vem städar inte? av

  Vem städar inte?

  Nalles pappa och mamma säger att det inte alls är ledig dag. Det är städdag och alla måste hjälpa till. Nalle fixar i sitt rum och glömmer att städa lite när hon hittar massor av fina saker. Mamma och pappa tjurar och tjatar, för vuxna glömmer aldrig att...

 4. Omslagsbild: Vems bebis? av

  Vems bebis?

  Katten är adopterad. Hans mamma och pappa längtade så efter att få ett barn och till slut fick de åka och hämta katten. Nu har kattens mamma en bebis i magen. Men vem ska ha den?

 5. Omslagsbild: God natt, Alfons Åberg av

  God natt, Alfons Åberg

  Bilderbok. Första boken med fyraårige Alfons Åberg som här inte alls vill sova. Den ende som blir trött är pappa som måste läsa saga, hämta tandborsten och nallen, hämta ett glas vatten och torka upp utspillt vatten o.s.v.

 6. Omslagsbild: Skratta lagom! sa pappa Åberg av

  Skratta lagom! sa pappa Åberg

  Alfons och Milla har bråttom. De gör ett lekbygge som måste vara klart innan Alfons stor-kusiner kommer. Då ska de leka alla fyra, det ska bli ett stjärnornas krig fast på riddartiden. Men det blir inte så, alla blir osams och pappa Åberg blir jättearg. Fast det...

 7. Omslagsbild: Okej! av

  Okej!

  "Okej!" och "Grattis!" är de två första böckerna i LekaLäsa-serien! Underbara interaktiva böcker för de yngsta. I omisskännligt egen stil har Anna-Clara Tidholm fört idén från klassikern "Knacka på!" vidare. I de nya böckerna samspelar läsaren med nallen. Det är samma geniala enkelhet, varma fantasifulla bilder och rytmiska text. (0-3 år)

 8. Omslagsbild: Bäbis tittut av

  Bäbis tittut

  Bäbis är borta. Var är Bäbis? Tittut! Mamma är borta. Var är mamma? Tittut! (0-3 år)

 9. Omslagsbild: Hur långt når Alfons? av

  Hur långt når Alfons?

  En bok på rim som berör existentiella frågor. Vad är en människa? Hur inverkar vi på andra? Alfons kommer på att han finns hos var och en som minns.

 10. Omslagsbild: Bang! av

  Bang!

  En pekbok om Liten skär och de små brokiga. De små brokiga gör olika ljud genom att klappa händerna, stampa med foten, banka på en kastrull. När sedan alla är tysta - hur låter det?

 11. Omslagsbild: Alfons med styrke-säcken av

  Alfons med styrke-säcken

  När Alfons är i Egenlandet är han kung. Som kung måste han klara många svåra saker - stoppa krig och hejda katastrofer t.ex. Och han måste vara klok och slug, snabb och påhittig. Vilken tur att han har sin styrkesäck.

 12. Omslagsbild: Kompisen blir arg av

  Kompisen blir arg

  Tredje boken om Olivia och Kompisen. Kompisen får följa med Olivia till dagis. Det får inte Dockan. När han kommer hem leker Dockan med Räven och Kompisen får inte vara med. Han blir så arg att han nästan brinner upp. Han kan inte sluta bråka fast han vill. Allt...

 13. Omslagsbild: Raska på, Alfons Åberg! av

  Raska på, Alfons Åberg!

  "Alfons! Kom nu, klockan är mycket", ropar pappa från köket. "Vi måste gå till dagis!" "Ja, jag kommer", säger Alfons, "jag ska bara ..."

 14. Omslagsbild: Pino ska ut och åka av

  Pino ska ut och åka

  Det finns många saker man kan åka. Bil, båt, flygplan, luftballong och sin älskade cykel! Följ med Pino på äventyr i luften, till havs och på slingrande vägar. Ålder 0-3 år.

 15. Omslagsbild: Grattis! av

  Grattis!

  "Okej!" och "Grattis!" är de två första böckerna i LekaLäsa-serien! Underbara interaktiva böcker för de yngsta. I omisskännligt egen stil har Anna-Clara Tidholm fört idén från klassikern "Knacka på!" vidare. I de nya böckerna samspelar läsaren med nallen. Det är samma geniala enkelhet, varma fantasifulla bilder och rytmiska text. (0-3 år)

 16. Omslagsbild: Pino på upptäcktsfärd av

  Pino på upptäcktsfärd

  En promenad i skogen är som en upptäcktsfärd. Pino hittar ekollon, matar fågelungar och räddar en groda. En trött kanin följer med Pino på hans äventyr. Ålder 0-3 år.

 17. Omslagsbild: Vira vaknar av

  Vira vaknar

  En bok om stunden när man vaknar. Bl.a. leker Vira tittut.

 18. Omslagsbild: Bäbis gnällig av

  Bäbis gnällig

  Bäbis vill bygga men klossarna är dumma. Vad gör bäbis då? (0-3 år)

Till toppen av sidan