Poesibazaren

Interiör från Poesibazaren

Poesibazaren är ett rum för poesi på Stadsbiblioteket i Stockholm. Här kan du titta i blädderexemplar av ny lyrik, lyssna på författare som läser och talar om poesi samt läsa i våra tidskrifter. I rotundan finns låneexemplar av all poesi.

Poesi är en genre som rymmer otroligt många olika stilar och som förändras hela tiden. Hos oss på Stadsbiblioteket finner du den allra nyaste och mest moderna poesin, den som bryter nya vägar och utmanar, men också den som tröstar och ger oss energi. Vi har dessutom all den poesi som kommit tidigare, romantiker, modernister, konkretister.

Här hittar du Poesibazarens evenemang

Poesibazaren började under projektnamnet Bibliotekets bokbazar, som startade 2010 med stöd av Kulturrådet och Svenska Akademien. Vår scen är öppen för i första hand förlag, men även andra intressenter, att genomföra program. I anslutning till Världspoesidagen 21 mars brukar vi genomföra Poesimässan, Sveriges enda bokmässa enbart ägnad poesi.

Bibliotekets bokbazar på Facebook

Uppdelningen vid program är följande: Biblioteket står för lokal, personal och viss del av marknadsföringen, förlagen står för själva programmet och dess innehåll. Är ni intresserade av att genomföra ett program hos oss kan ni kontakta oss på följande adresser:

Alice Thorburn, 08-508 31 070, alice.thorburn@stockholm.se 

Elias Hillström, 08-508 30 846, elias.hillstrom@stockholm.se

När du kontaktar oss via e-post eller formulär på webbplatsen, behandlar vi de personuppgifter du uppger enligt Dataskyddsförordningen (GDPR) och Offentlighets- och sekretesslagen (OSL) (2009:400).

Kunde inte hämta den efterfrågade boklistan.
Till toppen av sidan