Läsecirklar

Kvinnor sitter i en soffgrupp och läser. Svartvit bild från 1943.
Bryggargatan 12 A, Studenthem. Studenter sitter i en soffgrupp och läser. Stadsmuseet, SvD-samlingen. Fotograf: Johansson

Vill du vara medlem i en grupp som träffas regelbundet eller passar det dig bättre att anmäla dig från gång till gång? Vill du prata om skönlitteratur med något specifikt tema, kanske poesi? Det vanligaste är att alla läser en tryckt bok eller en e-bok. Har du någon form av läshinder? Då kan talböcker vara ett alternativ. Var befinner du dig i livet? För barn finns bokklubbar på eftermiddagar och läsecirklar för föräldralediga på dagtid. Är du mellan 13 och 20 och vill prata läsning med andra i din ålder? Finns en sådan cirkel också! Vill du läsa och prata om böcker på andra språk än svenska? Vill du delta i Stockholms största bokcirkel, Stockholm läser? Alternativen är många! Och hittar du inte något som passar är du alltid välkommen med förslag på cirkel. Eller om du är sugen på att dra igång en egen cirkel och funderar på hur du ska gå till väga så tipsar vi gärna.

Hitta en läsecirkel

Här hittar du alla våra aktuella läsecirklar

Föredrar du att träffas på nätet? Som läsvän på bokcirklar.se kan du föra läsdagbok, skaffa läsvänner och delta i bokcirklar.

Bokcirklar.se

Glöm inte bort Stockholms största bokcirkel – Stockholm läser! Årets Stockholm läser-bok är "För Lydia" av Gun-Britt Sundström.

Mer om Stockholm läser på biblioteket.se
Stockholm läser-bloggen

Läsecirklar och samtal om Hjalmar Söderberg

Våren 2016 uppmärksammade Sture bibibliotek Hjalmar Söderbergs novellkonst genom att anordna boksamtal och läsecirklar. Bland annat spelades två poddar in, som går att lyssna på här.

Söderbergs rum och historietter

Podden är inspelad i Söderbergrummet på Thielska galleriet och innehåller en intervju med Patrik Steorn, konstvetare och intendent på Thielska galleriet, och ett samtal mellan bibliotekarierna Helena Ahlin och Sandra Sporrenstrand om Hjalmar Söderbergs Tuschritningen och tre andra historietter.

Fyra bibliotekarier om Aprilviolerna

Hur kan det gå till på en läsecirkel? Exempelvis så här! Ta del av samtalet när bibliotekarierna Helena Ahlin, Caroline Karlsson, Gustav Nygren och Sandra Sporrenstrand diskuterar Hjalmar Söderbergs novell Aprilviolerna.

Till toppen av sidan