Böcker som låter

Vad säger hunden? Eller fåret? Eller bilen? Visst är det kul att härma djur, saker eller annat, speciellt när det är du och ditt barn som får stå för ljuden? Här hittar du en lista med pekböcker där ni kan gå på upptäcktsfärd bland olika läten.

Biblioteket tipsar

 1. Omslagsbild: Säjer hunden? av

  Säjer hunden? en djurljudbok

  En bok om djurläten för de yngsta. Ett antal vanliga tama och vilda djur visas och deras läten presenteras. Djurföräldrarnas ljud låter stort och bullrigt, ungarnas ljud låter smått och lite vasst om man följer textens utseende. Hälften av djuren har tidigare...

 2. Omslagsbild: Bilen säger brum av

  Bilen säger brum

  Boken ingår i serien Liten-sviten, versböcker i pekboksformat, med sidor av kartong, med en versrad på varje sida. Här är det olika saker och djur som låter på olika sätt.

 3. Omslagsbild: Vad säger klockorna? av

  Vad säger klockorna?

  En bok för de minsta som just har börjat att härma de ord och ljud de hör omkring sig. Här finns både den vanliga frågan "Vad säger hunden?" och de litet ovanligare "Vad säger trädet"? och "Vad säger kakan?".

 4. Omslagsbild: Bang! av

  Bang!

  En pekbok om Liten skär och de små brokiga. De små brokiga gör olika ljud genom att klappa händerna, stampa med foten, banka på en kastrull. När sedan alla är tysta - hur låter det?

 5. Omslagsbild: Vift, vift! Vad är det? av

  Vift, vift! Vad är det?

  En pekbok där ett uppslag visar en svans som hör ihop med någon på nästa sida.

 6. Omslagsbild: Det låter bra! av

  Det låter bra!

  Den första bilderboken om Lova. Här får läsaren vara med när Lova och hennes pappa vaknar på morgonen och reser till dagis. Fokus ligger på hörseln och allt man kan uppfatta och upptäcka med hjälp av den.

 7. Omslagsbild: Kuckeliku! av

  Kuckeliku! vad säger tuppen i olika länder?

  En pekbok där man får lära sig vad tuppen säger i olika länder.

 8. Omslagsbild: Muuu, säger kon av

  Muuu, säger kon

  Så här låter djuren... Vov säger hunden, bäää säger fåret, blubb säger fisken. Allt till Dick Brunas starka färger och tydliga konturer.

 9. Omslagsbild: Djuren av

  Djuren

  "Djuren" är en bok för de små, en perfekt bok för en ny liten läsare. Med korta, roliga rim och färgglada bilder presenteras djuren.

 10. Omslagsbild: Vem är det som låter? av

  Vem är det som låter?

  Bzz, bzzz. Mu, Mu. Kvack, kvack. Så många ljud! Vem är det som låter? Spännande pekbok om fantastiska djur!

 11. Omslagsbild: Vem låter-? av

  Vem låter-?

  Färg- och formstarkt om djurens läten! Vem låter... ho-hoo, tuuuuut, kuckeliku, raaaoow, muuuuu? Och vem skrattar? En pekbok med ett alldeles eget formspråk - enkelt och fantasifullt. Kreativt upplägg där barnet får ett läte att klura på, sedan en svans eller ett horn som ledtråd - innan djuret avslöjar sig. En fiffig bok för alla busungar.

Till toppen av sidan