Ladda inför Stockholms internationella seriefestival 2017

Kanske är du seriefinsmakare, kanske har du inte läst serier sedan du var liten. På bibliotekens hyllor hittar du serier och grafiska romaner för alla smaker och från olika delar av världen. Varsågod, här dukar vi upp en liten buffé lagom inför Stockholms internationella seriefestival i Kulturhuset 20-21 maj 2017!

Biblioteket tipsar

 1. Book cover: Pyongyang av

  Pyongyang

  Den kanadensiska serietecknaren Guy Delisle tillbringar två månader i en animationsstudio i Nordkoreas huvudstad Pyongyang. I serieform beskriver han sina många bisarra upplevelser i det slutna landet.

 2. Book cover: De anhöriga av

  De anhöriga åtta tecknade noveller

  En samling noveller berättade som tecknade serier. I centrum står människorna i och runt S:t Bodils hemtjänst. Novellerna gestaltar på olika sätt begreppen skuld, skam, åldrande och död.

 3. Book cover: Gaza - fotnoter till ett krig av

  Gaza - fotnoter till ett krig

  Journalisten och serietecknaren Joe Sacco läser en liten notis om en omfattande massaker i Rafah på Gazaremsan 1956. Varför har den inte uppmärksammats mer? Han reser dit för att intervjua överlevande och ta reda på vad som faktiskt hände.

 4. Book cover: Husfrid av

  Husfrid en tragikomisk familjeberättelse

  Alison Bechdel berättar sin familjs historia, i synnerhet sin fars, den bortgångne engelskläraren och begravningsentreprenören. Han lämnar efter sig ett mysterium och en mängd oförlösta känslor.

 5. Book cover: Kyckling med plommon av

  Kyckling med plommon

  Efter succéerna med Persepolis och Broderier berättar Marjane Satrapi den tragiska historien om sin mammas farbror Nasser Ali Khan, en gudabenådad musiker i 50-talets Teheran. Efter att hans hustru slagit sönder hans älskade tar (en iransk luta) bestämmer han sig för att dö. Med sina enkla men uttrycksfulla bilder och sitt effektiva serieberättande skildrar Marjane Satrapi hans sista åtta dagar i livet, hur han ser tillbaka på sin ungdom och hur livet kom att bli för hans barn. På den åttonde dagen kommer dödsängeln, och läsaren får till sist veta den verkliga anledningen bakom Nasser Ali Khans beslut att dö. Kyckling med plommon är både en skildring av iransk historia och folktro, och ett starkt och kärleksfullt porträtt av släktingen man aldrig fick lära känna.

 6. Book cover: Hej hej vardag av

  Hej hej vardag

  Tecknandet började som terapi för småbarnsmamman. Bilderna lade hon upp på sitt instagramkonto som snabbt växte. Louise tecknade sin vardag och alla dråpliga, osnygga mindre charmiga sidor med att vara ny förälder. Serien erbjuder smärtsam igenkänning från hur det är att inte få vara ifred på annat än toaletten och hur det känns när man vabbar mer än man jobbar. Louise sätter fingret på pulsen mitt i grötkletet, gapskriket och glädjen. En seriedagbok för alla småbarnsföräldrar.

Senast uppdaterad
2017-05-18

Skriv ut

Till toppen av sidan