Sture bibliotek

Biblioteket är tills vidare STÄNGT på grund av sjukdom. Vi hänvisar till Östermalms bibliotek i Fältöversten

Besök oss

Adress
Grev Turegatan 6 (T-banegången)
114 11 Stockholm

Visa på karta (Google Maps)

Om oss

Sture biblioteks exteriör

Risken för smittspridning av coronaviruset i Sverige bedöms som mycket hög. Känner du dig inte fullt frisk ska du stanna hemma och inte vistas i bibliotekens lokaler. Läs gärna en e-bok eller se en film hemifrån

Välkommen till Sture bibliotek i Östermalmstorgs t-banestation, uppgång Stureplan/Birger Jarlsgatan. Biblioteksingång med trappa och hiss finns på ena sidan av stationens gågata, nära tunnelbanespärrarna, och på andra sidan ligger ett Espresso House varifrån det också finns en trappa till biblioteket. Stationen nås med hiss från gatuplan på Grev Turegatan.

Sture bibliotek på Facebook.

För den som reser med tunnelbanan är enkelt att slinka in på Sture bibliotek. Vi är specialiserade på att erbjuda den senaste svensk- och engelskspråkiga litteraturen, de mest populära titlarna och de som nästan ingen visste fanns. Här finns sköna läsfåtöljer, några studieplatser som passar dig som kommer med egen dator och en mysig barnhörna. Det går bra att ta med sig fika upp från Espresso House en trappa ner.

Vid våra PressDisplay-skärmar kan du välja bland ca 1700 dagstidningar från hela världen, eller också kan du slå dig ner i guldhörnan och läsa våra utvalda tidskrifter.

Sture bibliotek öppnade 11 maj 2009. Inredningen har utformats av arkitektbyrån Thomas Eriksson Arkitekter med inredningsarkitekt Cecilia Andreasson.

Kontakta biblioteket för information om bland annat hissar, dörröppnare, hörselslinga, hinder och toaletter.

Besök oss

Adress
Grev Turegatan 6 (T-banegången)
114 11 Stockholm

Visa på karta (Google Maps)

Kontakt

Telefonnummer
Bibliotekens kundtjänst
08-508 30 900
Sture bibliotek
08-508 30 751
E-post
sture.ssb@stockholm.se

När du kontaktar oss via brev, e-post eller formulär på webbplatsen, behandlar vi de personuppgifter du uppger enligt Dataskyddsförordningen (GDPR) och Offentlighets- och sekretesslagen (OSL) (2009:400).

Öppettider

Biblioteket är tills vidare STÄNGT på grund av sjukdom. Vi hänvisar till Östermalms bibliotek i Fältöversten

Senast uppdaterad
2020-06-01

Skriv ut

Till toppen av sidan