Guide till trådlöst nätverk

Du kan använda trådlös internetuppkoppling på alla bibliotek i Stockholm. Namnet är "Stockholms_stadsbibliotek" och du kommer åt nätverket under bibliotekets öppettider.

För att kunna använda nätet behöver du en dator, surfplatta eller smartmobil med aktiverat trådlöst nätverk och en webbläsare.

Det trådlösa nätverket är okrypterat och all aktivitet loggas. 

Om du använder PC:

1. Se till att den trådlösa nätverksanslutningen är aktiverad.

2. Välj "Stockholms_stadsbibliotek" som trådlöst nätverk. Inställningarna finns i menyraden längst ner till höger eller under Kontrollpanelen > Nätverks- och delningscenter > Anslut till ett nätverk.

3. Klicka på “Anslut”.

4. Öppna en webbläsare och gå till valfri sida för att hamna på inloggningssidan för det trådlösa nätet. Beroende på dina säkerhetsinställningar så kan det komma upp ett fönster som säger att webbläsaren inte kan bekräfta identiteten för webbplatsen. Svara okej och ja.

5. Genom att klicka på “Logga in” accepterar du villkoren. Nu är anslutningen klar och du kan använda internet.

Om det av någon anledning inte fungerar, försök ta reda på om det är anslutningen till nätverket eller webbläsaren du har problem med. Om du inte kunde ansluta till nätverket i steg 3 har du kanske en tredjepartsprogramvara som sköter om den trådlösa anslutningen. Högerklicka på den lilla ikonen för trådlöst nätverk som finns i menyn längst ner till höger. Om alternativet "Låt Windows sköta trådlösa anslutningar" visas, välj det och fortsätt sedan med steg 4.

Om du kunde ansluta men webbläsaren säger att "sidan kan inte visas" så kontrollera proxy-inställningarna i din webbläsare.

Om du använder Mac:

1. Välj "Stockholms_stadsbibliotek" som trådlöst nätverk. Inställningarna finns i menyraden eller under Systeminställningar > Nätverk > Airport.

2. Öppna en webbläsare och gå till valfri sida för att hamna på inloggningssidan för det trådlösa nätet. Beroende på dina säkerhetsinställningar kan det komma upp ett fönster som säger att webbläsaren inte kan bekräfta identiteten för webbplatsen. Klicka i så fall på "Fortsätt".

3. Genom att klicka på “Logga in” accepterar du villkoren. Nu är anslutningen klar och du kan använda internet.

 

Till toppen av sidan