Övriga projekt

En bok i världen

"En bok i världen" är en tävling för Stockholms stads alla skolor, årskurserna F-6. Tävlingen är en del av Stockholms stads språksatsning och är ett samarbete mellan Utbildningsförvaltningen, Stockholms stadsbibliotek, Skansen och Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne (ALMA). Med tävlingen vill vi locka till läsning av litteratur från olika delar av världen. 

Länk till Pedagog Stockholm

Tävlingen går ut på att utifrån en bok skapa en bild. Man tävlar med ett bidrag per klass. Detta bidrag kan antingen vara ett gemensamt alster, ett sammansatt collage av gruppbidrag eller ett bidrag som väljs ut från klassen eller gruppen. Tävlingen är uppdelad i fem olika kategorier: Förskoleklass, årskurs 1, årskurs 2, årskurs 3-4 samt årskurs 5-6. Du som pedagog arbetar fritt utifrån temat, som varierar från år till år, och väljer författarskap, illustrationer eller böcker som du tror kan inspirera din klass eller grupp. Inbjudan till tävlingen skickas ut i januari varje år.

Alla klasser som deltar får diplom och bidragen ställs ut på biblioteken under några veckor i månadsskiftet mars/april. De vinnande skolklasserna får ta emot bokpris på Sollidenscenen på Skansen under evenemanget "Barn och böcker” som går av stapeln i maj varje år. Dessutom ställs deras bidrag ut på Skansen.

Till evenemanget Barn och böcker på Skansen är alla klasser välkomna för att ta del av olika aktiviteter om böcker och litteratur.

Bokprat

Biblioteket erbjuder bokprat för pedagoger i skolan. Kontakta biblioteket för mer information.

Här hittar du kontaktinformation för biblioteken

Finns inte på alla bibliotek
Till toppen av sidan