Årskurs fyra

​Stockholms stadsbibliotek arbetar på olika sätt för att nå ut med sin verksamhet till så många barn och unga som möjligt. Vi vill, precis som ni, uppmuntra och stimulera läslust och språkutveckling i vid mening.

Vi vill bjuda in fjärdeklassare för att det ofta är då som eleverna brukar komma igång på riktigt med sin läsning och är potentiella bokslukare. Stockholms stadsbibliotek når idag runt hälften av det totala antalet elever i årskurs 4. Vi vill att det ska bli många fler.

Årskurs 4 högläser

Sedan hösten 2015 kan alla Stockholms fyror läsa en och samma bok, nämligen den som Stockholms stadsbibliotek har utsett till årets ”Åk 4 högläser-bok”. Boken delas ut till klassen under besöket på biblioteket.

Årets bok är "Wursten och veganen" av Åsa Asptjärn.

Wursten och veganen är en rolig bok med originella inslag. Den innehåller ett ovanligare barnbokstema, politisk aktivism, men också klassiska teman som vänskap, lojalitet och svek. 

 

 

 

Här kan du ladda ner lärarhandledning till "Wursten och veganen"

Här kan du låna Wursten och veganen

 

Här hittar du handledningar till tidigare års Åk 4 högläser-böcker

Så här kan besöket "Bibblan berättar" för årskurs 4 se ut:

Ert närmaste bibliotek kommer att kontakta er, men ni är även välkomna att kontakta biblioteket. Tillsammans planerar och anpassar vi biblioteksbesöket utifrån era elevers behov. Besöket kan innehålla olika former av kreativa samtal kring böcker och läsning, bokpresentationer och berättarworkshops. Vi kan även berätta om biblioteket som resurs för eleverna på deras fritid.

Biblioteksbesöket "Bibblan berättar" äger rum på ert närmaste bibliotek och tar cirka en timme.

Kontakt

Kundtjänst 
08-508 30 900
kundtjanst.ssb@stockholm.se

 

 

Till toppen av sidan