För dig som studerar

På biblioteken vill vi gärna underlätta för dig som studerar. Vare sig du pluggar på gymnasiet, studerar på komvux, lär dig svenska eller nyss har inlett högskolestudier hoppas vi kunna finnas till för dig. På många bibliotek finns studieplatser och grupprum. Vi erbjuder bland annat stöd i form av enskild handledning när du behöver göra avancerade sökningar och språkcaféer när du vill förbättra dina språkkunskaper. Du som är student vid ett universitet eller högskola med nätverket eduroam kan också koppla upp dig mot det från biblioteket.

Välkommen som student till biblioteket!

Grupprum

Många bibliotek har grupprum som du kan boka. Kontakta biblioteket för att få hjälp med att boka grupprum.

Se vilka bibliotek som har grupprum

Finns inte på alla bibliotek

Läxhjälp

Du kan få hjälp med dina läxor och skolarbeten på plats i biblioteket. Många bibliotek har läxhjälp samma dag och samma tid varje vecka.

Se vilka bibliotek som har läxhjälp

Hitta datum och tider för läxhjälp

Finns inte på alla bibliotek

Språkstudio

I språksstudion finns språkkurser, lexikon och datorer med språkprogram där du kan öva din svenska. Studion har samma öppettider som biblioteket. Du kan boka en dator upp till två timmar. Bokningen sker med ditt bibliotekskort på biblioteket.

Se vilka bibliotek som har språkstudio

Finns inte på alla bibliotek

Studieplats

Studieplatser finns på flera av våra bibliotek. En del av studieplatserna är separata studierum, med plats för en person, och på vissa bibliotek behöver du boka tid i förväg. Vissa av studieplatserna finns i studierum med plats för flera personer. Kontakta biblioteket för mer information om vilka studieplatser som finns och hur du bokar dem.

Se vilka bibliotek som har studieplatser

Finns inte på alla bibliotek

Tentamensmöjlighet

Det är inte längre möjligt att tentera på något av våra bibliotek.

Finns inte på alla bibliotek

Trådlöst internet

Alla bibliotek är utrustade med trådlöst internet, WiFi. Om du har med dig en egen dator, surfplatta eller smartmobil kan du koppla upp dig mot vårt trådlösa nät som heter “Stockholms_stadsbibliotek”. Nätverket är okrypterat och all aktivitet loggas.

Så här kopplar du upp dig mot vårt trådlösa nät

Eduroam

Stockholms stadsbibliotek är anslutet till eduroam som är ett internationellt nätverk mellan universitet och högskolor. Du som studerar eller jobbar på en högskola eller universitet med eduroam kan logga in på närverket från biblioteket. Du får dina inloggningsuppgifter av universitetet eller högskolan. Vänd dig också dit om du har frågor om nätverket eller inloggningen.

Här hittar du allmän information om eduroam

Finns inte på alla bibliotek
Till toppen av sidan