Vill du vara språkcaféledare i sommar?

Människor sitter runt ett bord och pratar med varandra
Språkcafé på biblioteket

Stockholm är en stad i världen, en mötesplats för språk och kulturer. För att kunna ha en aktiv roll i samhället är det viktigt att få tillgång till det svenska språket. Stockholms stadsbibliotek har därför svenska språkcaféer runt om i staden. Tanken med språkcaféerna är att ge deltagarna möjlighet att träffas under avspända och trivsamma former för att träna svenska och öva upp sin konversationsförmåga. Rollen som språkcaféledare innebär bland annat att komma med förslag på samtalsämnen, att se till att ordet i språkcaféet fördelas jämnt och att skapa ett trivsamt samtalsklimat. Deltagarna bidrar aktivt till samtalet och bestämmer tillsammans med ledaren innehållet i språkcaféet.

Vi söker nu volontärer till sommarens svenska språkcaféer i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

Känner du någon som också är intresserad? Då kan ni anmäla er båda två och leda en grupp tillsammans. Två personer kan göra att samtalet flyter lättare och det blir också möjligt att dela på gruppen vid behov. Kanske vill du vara medhjälpare och dela på ledarskapet för en redan befintlig grupp? Eller vill du hellre leda en grupp på egen hand?

Låter detta lockande? Anmäl ditt intresse till:
Polki Nordström, Studieförbundet Vuxenskolan Stockholm,
polki@sv.se, tel. 0704-413750 eller till personalen på ditt lokala bibliotek.

2017-04-25