Valfrid – Biblioteksutveckling Stockholm

Valfrid - Biblioteksutveckling Stockholm. Bildmontage.
Bildmontage: Stockholms stadsbibliotek.

2021-05-03: En ny biblioteksplan tar form

Dialog och interaktion med användarna är utgångspunkten när Stockholms stadsbibliotek tar fram sin nya biblioteksplan. – Det har varit givande att diskutera bibliotek på det här sättet, både för medarbetarna och för stockholmarna, säger projektledaren Caroline Karlsson. Läs hela artikeln här.

I Valfrid berättar vi om olika delar av vår verksamhet och om olika projekt inom Stockholms stadsbibliotek. Valfrid vänder sig i första hand till dig som är verksam inom biblioteksvärlden. Men också till dig som är intresserad av allt vad ett folkbibliotek kan vara. Biblioteksutveckling, helt enkelt!

Precis som verksamheten på ett folkbibliotek, kommer innehållet i Valfrid att vara brokigt och omväxlande. Rubrikerna ger dig vägledning till vad texterna handlar om. Du hittar våra artiklar som länkar i datumordning, med senaste artikeln överst.

Varför Valfrid?

Valfrid syftar på bibliotekspionjären och folkbildaren Valfrid Palmgren (1877–1967). Hon var politiker med stort engagemang i fredsfrågor samt i kvinnors rättigheter. Tidigt inspirerad av USA:s ”public libraries”, har Valfrid Palmgren haft stor betydelse för de svenska folkbibliotekens utveckling. Det var mycket tack vare henne som Stadsbiblioteket på Odenplan kunde slå upp portarna år 1928.
Läs mer om Valfrid Palmgren i Svensk kvinnobiografiskt lexikon.
"Bibliotekens svenska superhjälte – Valfrid Palmgren". Lyssna på Stil i SR P1 här!

Valfrid görs av biblioteksredaktionen på Stockholms stadsbibliotek.
Kontakt: biblioteksredaktionen@stockholm.se

När du kontaktar oss via e-post, behandlar vi de personuppgifter du uppger enligt Dataskyddsförordningen (GDPR) och Offentlighets- och sekretesslagen (OSL) (2009:400).

2021-05-04