Vad är sanning?

Röd text mot vit bakgrund:

Det finns frågor som är av intresse för alla oavsett kön, ålder, bostadsort, religion, utbildning och ekonomi. Frågor som har diskuterats sedan tidernas begynnelse och som för alltid kommer att sysselsätta människor över hela världen. Fyra av dessa eviga frågor kommer att ställas av Stockholms stadsbibliotek under hösten. Kanske kan du hitta svaret i något av förslagen nedan!


Biblioteket tipsar

 1. Delphine de Vigan

  Baserad på en sann historia roman

  En roman med drag av psykologisk thriller om manipulation och besatthet där Delphine de Vigan skrivit in stoff från sitt eget liv. Huvudpersonen är en författare som försöker skriva en andra bok efter att hennes senaste blivit en gigantisk succé. På en fest...

 2. Göran Hägg

  Sanningen är alltid oförskämd en biografi öv ...

  Biografi över författaren August Strindberg. Göran Hägg vill skildra både hans mänskliga ofullkomlighet och hans konstnärliga storhet. Strindbergs idéer kopplas samman med hans personliga upplevelser. Framställningen är kronologiskt ordnad.

 3. Gunilla Bergström

  Aja baja, Alfons Åberg!

  Bilderbok. Andra boken med Alfons Åberg som här så gärna vill leka med pappa, men pappa vill bara läsa tidningen. Då tar Alfons fram pappas spännande verktygslåda och frågar om lov att få börja bygga. Pappa hummar förströdda svar bakom sin tidning.

 4. Helena Henschen

  I skuggan av ett brott

  Roman baserad på en verklig familjetragedi. 1932 hittas det unga paret von Sydows tjänstekvinnor mördade. Polisen spårar Fredrik och Sofie von Sydow till Restaurang Gillet i Uppsala och där skjuter Fredrik sin fru och sig själv. Ingen vet varför och i den...

 5. Milan Kundera

  Skrattets och glömskans bok

  Samlingsvolym innehållande "Skrattets och glömskans bok", en roman om servitrisen Tamin som flytt från Prag till väst, och "Kärlekens löjen", en samling noveller om erotiska eskapader.

 6. Karl-Erik Welin

  Lögner om sanningen memoarer

  Tonsättaren Karl-Erik Welin (1934-1992) skrev sina memoarer strax före sin död. Det är en berättelse om konst, kärlek, ångest och kriser skriven på ett personligt och drastiskt sätt. Titeln "Lögner om sanningen" är en passande och lekfull beskrivning av en människa som skriver sitt liv.

 7. Big fish

  "Parisjournalisten Will Bloom har ett besvärande förhållande till sin far Edward, en oförtröttlig berättare av fantasifulla historier. När hans mor ringer och berättar att fadern är döende, reser han till hemmet i Ashton, Alabama. Will berättar sin fars...

 8. Emmanuel Carrère

  Doktor Romand en sann berättelse

  Fritt efter en verklig händelse. Jean-Claude Romand har för vänner och familj utgett sig vara framstående forskare men sysslar egentligen med bedrägerier och saknar både jobb och utbildning. En dag mördar han både sin fru, sina barn och sina föräldrar.

 9. Kazuo Ishiguro

  Återstoden av dagen

  Nobelpriset i litteratur 2017Romanen om mönsterbutlern Stevens som ger sig iväg i sin husbondes bil på sitt livs första semester har blivit en modern klassiker. Författaren låter med ojämförlig mästerlighet den korrekte butlern ta läsaren med på en resa genom...

Senast uppdaterad
2017-11-09

Skriv ut

Till toppen av sidan