Världens tidningar och tidskrifter i mobilen – gratis med bibliotekskortet

Koppla av med en kopp kaffe medan du läser en digital tidning.

Är du sugen på att läsa digitala tidningar och tidskrifter? Med hjälp av ditt lånekort, och via appen Press Reader, kan du nu välja mellan 5000 olika dagstidningar och tidskrifter. Detta innebär att du redan idag kan läsa internationella The Washington Post, Le Monde och Asharq Al-Awsat samt svenska tidskrifter som Forskning & Framsteg, Res och Plaza.

Hur går man tillväga? Du laddar ner appen Press Reader som finns gratis på App Store och Google Play och loggar in på appen via bibliotekets nätverk. Därefter kan du fritt ladda ner tidningar och tidskrifter under 72 timmar, även utanför biblioteket. Nedladdningarna sparas i appen i upp till tre månader. Vid nästa biblioteksbesök fungerar det likadant.

Så vad väntar du på? Se till att läsa det du önskar redan idag!

Du kan läsa mer om databaserna på vår hemsida.

2016-03-18