Utökad service med anledning av covid-19

Två kassar med böcker står på golvet i ett trapphus utanför en lägenhetsdörr.
Böcker på väg! En kasse in, en kasse ut. Så här kan det se ut i vår Boken kommer-verksamhet under coronakrisen. Foto: Marek Wolk

Boken kommer

Flera av våra bibliotek utökar sin Boken kommer-service för dig som är över 70 år eller tillhör en riskgrupp. Hitta servicen på ditt närmaste bibliotek.

Take Away

Flera bibliotek erbjuder bokkassar med utvalda böcker som du snabbt kan låna och på så sätt undvika trängsel i biblioteket. Finns för både barn och vuxna. Kolla vad ditt närmaste bibliotek har att erbjuda.

Förskolor

Brukar ni komma till biblioteket och låna böcker tillsammans med en grupp barn från förskolan? På många bibliotek kan vi plocka ihop böcker åt dig som jobbar i förskolan. Se vad som gäller på förskolans närmaste bibliotek!

Beställ en bok via mejl eller telefon

Kanske vet du vilken bok du söker och ser att den finns inne på ett bibliotek som har stängt under coronapandemin? Några bibliotek hjälper dig med separata beställningar.

Evenemang online

Digital bokcirkel, språkcafé eller direktsänt litteratursamtal? Här hittar du bibliotekens evenemang online.

Digitalhjälp.online

Vill du ha grundläggande IT- hjälp och vägledning på internet? Veta mer om digitala samhällstjänster och digital kultur? Eller få tips på e-böcker? Digitalhjälp.online är en digital vägledningstjänst under utveckling, bemannad av IT-värdar och bibliotekarier på Stockholms stadsbibliotek. Här hittar du Digitalhjälp.online.

Läxhjälp online

Saknar du läxhjälpen som brukar finnas på flera av våra bibliotek? Här hittar du Röda korsets läxhjälp online.

Här hittar du alla våra bibliotek och öppettider

Risken för smittspridning av coronaviruset i Sverige bedöms som mycket hög. Besök oss bara om du bedömer det som nödvändigt. Känner du dig inte fullt frisk ska du stanna hemma och inte vistas i bibliotekens lokaler. För att undvika trängsel är några bibliotek stängda. Andra bibliotek har öppet endast för återlämning och avhämtning av reserverade böcker. Gå till bibliotek & öppettider och klicka dig vidare för att se vad som gäller på ditt bibliotek! Läs gärna en e-bok hemifrån.

2020-11-23