Språktåget – små barns språkutveckling

Språktåget logotyp
Illustration: Moa Graaf

Språktåget ger tips och råd till vuxna i barns närhet om hur de kan stimulera barnets tal- och språkutveckling. Språktåget är ett samarbete mellan bibliotek, BVC och logopedi och finns på alla Stockholms stads bibliotek. På biblioteket hittar du Språktågets folder med tips kring läsning och språkutveckling. Foldern finns på många språk. Du kan ladda ner foldern som pdf på olika språk på Regionbibliotek Stockholms webbplats.

Om Språktåget på Regionbibliotek Stockholms webbplats

Du kan också ta del av tipsen kring läsning och språkutveckling direkt här på webben. Texten är hämtad från foldern "Häng med språktåget!" på lätt svenska,

Läs tipsen från foldern "Häng med språktåget!"

Språktåget-biljett från logoped

Har ditt barn fått en biljett till Språktåget från en logoped? Ta med dig biljetten till biblioteket. Vi hjälper till att ta fram böcker inom den kategorin som logopeden fyllt i. På de flesta bibliotek finns en särskild hylla för Språktågets böcker. Du kan använda Språktågets boklista för att själv hitta böcker inom de olika kategorierna, till exempel böcker med TAKK eller böcker som övar uttal. 

Här hittar du Språktågets lista med boktips

Bokgåva från biblioteket

Har du fått Språktågets gåvokort från din BVC-mottagning? Ta med gåvokortet till biblioteket så får du en bok att läsa tillsammans med ditt barn. Du kan också passa på att skaffa bibliotekskort och fråga bibliotekspersonalen om programverksamhet som passar ditt barn.

Är du logoped och vill arbeta med Språktåget? Kontakta ditt närmaste bibliotek och beställ material (biljetter, foldrar, affischer och klistermärken) från Regionbibliotek Stockholm. 

Här hittar du allt material kring Språktåget

Arbetar du inom Barnhälsovården och vill veta mer om Språktåget? Kontakta ditt närmaste bibliotek.

Senast uppdaterad
2023-01-31

Skriv ut

Till toppen av sidan