Prata böcker under ett träd i sommar

Flera bibliotek erbjuder läsecirklar terminstid, några även på sommaren. Sture bibliotek har som tradition att arrangera läsecirklar – eller ”litterära salonger” – sommartid på temat ”res i litteraturen”, där varje bok utspelar sig på en särskild plats. Årets titlar är Teodlarens hustru av Dinah Jefferies (med resmålet Sri Lanka), De fördrivna av Negar Naseh (Sicilien) och Isola av Åsa Avdic (Stockholms skärgård). Vid vackert väder packas en kaffekorg och träffen äger rum i Humlegården, en kort promenad från biblioteket.

Träffarna är kostnadsfria och öppna för alla och det går bra att anmäla sig till bara ett tillfälle eller allihop.

Varför ska jag vara med på en läsecirkelträff?
Att diskutera sin läsupplevelse med andra är både ett trevligt och intressant sätt att umgås och en möjlighet att vidga sina vyer. Varje läsupplevelse är unik. Det någon ogillar älskar en annan, det någon tolkar på ett sätt har en annan uppfattat annorlunda. Och ibland är man helt överens.

Hur går en träff till?
Sture biblioteks "litterära salonger" är läsecirkelträffar utan fast grupp, vem som helst kan anmäla sig, så sammansättningen är alltid ny. Två bibliotekarier fungerar som samtalsledare när gruppen pratar om boken, de tar upp olika ämnen och ser till att alla kommer till tals. Det innebär att du som deltagare inte behöver förbereda dig på något annat sätt än att vara beredd att delta i boksamtalet. Något slags fika serveras vid varje träff.

Behöver jag ha läst boken?
Ja, för att träffarna ska bli bra och intressanta för alla vänder de sig till deltagare som kommer med boken läst.

Behöver jag vara en van läsare?
Nej, det spelar ingen roll om man brukar eller inte brukar läsa böcker, eller om man ofta diskuterar en bok i grupp eller aldrig har provat.

Välkommen till Sture biblioteks litterära salonger i sommar!

Res i litteraturen - litterär sommarsalong om Teodlarens hustru, 14 juni 2017

Res i litteraturen - litterär sommarsalong om De fördrivna, 29 juni 2017

Res i litteraturen - litterär sommarsalong om Isola, 29 augusti 2017


Biblioteket tipsar

  1. Omslagsbild: De fördrivna av

    De fördrivna

    Ett svenskt par ur den transglobala medelklassen, hon läkare, han konstnär, har lämnat Stockholm för en drömtillvaro på Sicilien. Filip har egen ateljé intill det stora stenhuset, Miriam är föräldraledig. Landskapet är bedövande vackert, tomaterna smakrika,...

  2. Omslagsbild: Isola av

    Isola

    Året är 2037 och Sverige har i ett par generationer ingått i Vänskapsunionen efter att murkuppen 1989 avvärjts. Anna Francis anses vara en mycket duglig byråkrat och handläggare. Hon har också gjort sig skyldig till ett fruktansvärt misstag som hade kunnat kosta...

Senast uppdaterad
2017-06-08

Skriv ut

Till toppen av sidan