Om webbplatsen

Vi strävar efter att webbplatsen ska vara lätt att använda och tillgänglig för så många som möjligt, oavsett vilka personliga eller tekniska förutsättningar du har.

Tillgänglighet på webbplatsen

Här kan du ta del av en tillgänglighetsredogörelse för webbplatsen. Den beskriver vilka problem med tillgänglighet som finns på biblioteket.stockholm.se. Du hittar också information om hur du kan kontakta oss om du upptäcker brister i tillgängligheten på webbplatsen.

Hitta på webbplatsen

Biblioteket.stockholm.se innehåller mycket. Här finns bibliotekskatalogen med alla böcker, e-böcker, musik, filmer, ljudböcker, talböcker och tidskrifter. Här finns också boktips, evenemang, öppettider och lånevillkor. Det finns olika sätt att komma fram till den information du vill ha. Du kan göra en sökning eller navigera med hjälp av de olika ingångarna som finns på webbplatsen.

Sök

Sökrutan hittar du högst uppe på sidan. Du kan använda dig av den för att söka bland allt material på webbplatsen och i katalogen. Du kommer långt med att göra en enkel sökning med ett eller flera ord i sökrutan. När du börjar skriva in ett ord får du upp ett eller flera förslag på sökning. Om ett förslag är det du letar efter kan du klicka direkt på det och slippa skriva mer. Du kan förstås också välja att inte bry dig om förslagen. Om du inte fyller i något i sökfältet och klickar på sök, gör du en så kallad tom sökning och får upp alla titlar som finns på biblioteket.

Läs mer om hur du hittar och lånar böcker
Läs mer om hur du laddar ner en e-bok
Läs mer om hur du lyssnar på strömmande ljudböcker
Läs mer om hur du tittar på strömmande filmer
Läs mer om hur du söker och bokar evenemang

Använd också sökrutan om du vill hitta information om bibliotek, evenemang, våra tjänster eller annat. Skriv in valfria sökord, till exempel “läxhjälp”, “språkcafé”, “Farsta bibliotek”. I sökresultatet hittar du dessa träffar i ett separat avsnitt överst i listan, under rubrikerna Kalender, Bibliotek och Informationssidor.

Navigera på webbplatsen

Du kan också hitta den information du söker via de olika ingångarna i menyn eller i sidfoten:

Startsidan med puffar till olika delar av webbplatsen.
Sök-rutan högst uppe på sidan – sök efter böcker, film, musik, evenemang och all information på webbplatsen. När du har gjort en sökning och fått en träfflista kan du förfina din sökning med hjälp av filtren som visas till höger. I mobilen får du fram filtren genom att klicka på länken “Filtrera sökresultatet”.
E-medier & databaser – här hittar du tips på e-böcker, ljudböcker och fria e-medier samt vägledning i hur du laddar ner e-böcker och lyssnar på e-ljudböcker. Här finns också länkar till Pressreader, Legimus, Bibblix samt ett urval databaser.
Bibliotek & öppettider – information om biblioteken, adresser, telefonnummer och öppettider.
Kalender – evenemang på biblioteken, med sökfunktion.
Sidfoten längst ner på sidan innehåller länkar till kontaktuppgifter, hjälpsidor, information om Stockholms stadsbibliotek, med mera.

Anpassa webbplatsen

Med hjälp av din webbläsares inbyggda funktioner kan du ändra storlek på texten på webbplatsen. I många webbläsare gör man detta enklast genom att hålla nere Ctrl-tangenten och snurra på mushjulet. På Mac-datorer kan man trycka cmd//kringla/äpple+ så förstoras sidan. På nyare modeller kan man använda gester som “nyp” eller “tryck med två fingrar” för att zooma.

Du kan också ändra textstorleken i webbläsarens menyer. Läs hjälptexterna i din webbläsare för att se hur du gör för just din dator.

Senast uppdaterad
2020-10-09

Skriv ut

Till toppen av sidan