Lästips om Turkiet: Ingmar Karlsson

Ingmar Karlsson, foto: Karolina Rosenqvist
Ingmar Karlsson, foto: Karolina Rosenqvist

Ingmar Karlsson är svensk diplomat, civilekonom och författare. Karlsson anställdes på Utrikesdepartementet 1967 och har tjänstgjort i olika befattningar i flertalet länder, bland annat Kina, Syrien och Colombia. Åren 2001-2008 var Karlsson Sveriges generalkonsul i Istanbul, Turkiet.

Ingmar Karlsson är hedersdoktor i teologi, samt senior fellow på Centrum för Mellanösternstudier vid Lunds universitet. Han har författat flertalet böcker, om bland annat Turkiet, däribland Kurdistan: landet som icke är (W&W, 2008). 

Ingmar Karlsson har uttryckt sig positivt om Turkiets inträde i EU.

Nedan hittar du Ingmar Karlssons tips. Utöver dessa rekommenderar han även Sons of the Conquerors. The Rise of the Turkic Word, av Hugh Pope.


Biblioteket tipsar

  1. Omslagsbild: Erdoğan av

    Erdoğan en biografi

    »En fyllig biografi om den 63-årige självhärskaren.« Dagens Nyheter  Den första biografin på svenska om Turkiets president Recep Tayyip Erdogan är en av 2000-talets mest omtalade figurer på den världspolitiska scenen. Hans första tid vid makten innebar en...

  2. Omslagsbild: Turkiets historia av

    Turkiets historia

    Högaktuell och modern skildring av Turkiets mångskiftande förflutna! Turkiets historiatar sin början i det Osmanska riket. Under sin storhetstid på 1500-talet omfattade det enorma landområden, men från 1600-talets slut drabbades det av krig för att slutligen...

Senast uppdaterad
2023-03-09

Skriv ut

Till toppen av sidan